אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אהבה ✔זוגיות אחרי טראומה, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי אונס, טראומה בזוגיות, זוגיות אחרי גירושין, לתת אמון מחדש, לראות אוהב כאויב, לראות אויב...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
אהבה עצמית, איך לאהוב את עצמך, מהי אהבה, למצוא אהבה בחיים, אהבה, אכזבות אהבה, הדרכה אישית, אז איך מוצאים אהבה, לגרום למישהי להתאהב בך, איך לגרום שאנשים אוהבים, ממה נוצר הפחד לפגוע במישהו שאוהבים, עזרה באהבה, איך גורמים לבחורה להתאהב בך, איך יודעים שמישהו יתאהב בך, לאהוב מישהו בלי סיבה, הגדרה למילה אהבה, אפשר להחזיר אהבה, איך גורמים לזולת לאהוב אותי, אימון אישי, לקבל ולאהוב את כולם, איך לתת לגבר לאהוב אותי, לגרום לאישה לאהוב, איך לאהוב בן זוג, איך יודעים שמישהו מאוהב בך, החזרת אהבה, איך לתת לילדה לאהוב אותך, אהבה אובייקטיבית, אפשר לשלוט על אהבה, איך לדעת שאדם אוהב אותי, איך גורמים לגבר להבין שהוא אוהב אותך, לגרום למישהו להתאהב בי, כמה זמן תחזיק האהבה שלנו, אך גורמים לחבר שלי לאהוב אותי, איך לגרום לגבר להתאהב בי, איך לגרום לבנים להתאהב בך, אתר אהבה, אהבה שנאה, יחסי אהבה ושנאה, איך לגרום לילד לאהוב אותי, איך לגרום לילדים לאהוב אותי, הדרך לאהוב,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
זוגיות אחרי טראומה, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי אונס, טראומה בזוגיות, זוגיות אחרי גירושין, לתת אמון מחדש, לראות אוהב כאויב, לראות אויב כאוהב, מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
למה לפעמים אנשים מתייחסים לאוהב כאל אויב ולהפך?

אליעד כהן מסביר בהרצאתו על תופעה מוכרת שבה אנשים, במצבים מסוימים, מתייחסים אל אדם קרוב ואהוב כאל אויב, או לחלופין מתייחסים אל אויב כאילו היה אוהב. לדוגמה, בני זוג או חברים טובים יכולים לחוות מצב שבו הכל בסדר ופתאום אחד מהם מתייחס לשני כאילו היה אויב מושבע, ואחרי זמן קצר חוזר להתייחס אליו באהבה. דוגמה אחרת היא אדם שרגיל להתייחס לפוליטיקאי כפוגע וכמי שגורם לו רע במשך שנים, ופתאום אותו פוליטיקאי אומר משהו חיובי, ואז אותו אדם מתייחס אליו כאילו היה המושיע שלו, אפילו אם בפועל מדובר באדם שמאכזב אותו שוב ושוב.

מה גורם לשינוי פתאומי ביחס לאדם אחר?

אליעד מסביר שהתופעה הזו מתרחשת כאשר נוצרת "התניה" במוח. התניה כזו נוצרת כאשר מתרחש אירוע חזק, חיובי או שלילי, שהופך ל"עוגן" או נקודת ייחוס במוח. כאשר מתרחשת סיטואציה דומה או דומה מספיק לזו שהייתה בעבר, האדם יכול להגיב כאילו האירוע המקורי מתרחש מחדש, גם אם אין קשר אמיתי בין האירועים.

לדוגמה, אם אישה מסוימת לבשה בעבר חולצה סגולה ומישהו העליב אותה קשות ואמר לה שהיא מכוערת, ייתכן שבמוחה ייווצר קשר בין החולצה הסגולה לבין תחושת ההשפלה. בפעם אחרת, כשבן זוגה יגיד לה בתמימות שהחולצה הסגולה אינה יפה, היא עלולה להתפרץ בזעם ולא להבין שזה לא קשור לבן הזוג, אלא לזיכרון הקודם שנצרב במוחה. אם היו אומרים לה על חולצה אחרת, זה אולי לא היה מטריד אותה כלל, אך החולצה הסגולה מעוררת את הזיכרון השלילי וגורמת לה לראות את בן זוגה כאויב.

איך לזהות אם תגובה נובעת מהתניה מהעבר?

אליעד ממליץ לאנשים לבדוק האם הם מפרשים את המציאות באופן אמיתי או מתוך התניה מהעבר. כשהמוח מזהה משהו שמזכיר לו חוויה קודמת, הוא מגיב אוטומטית. לדוגמה, אם מישהו רגיל להרגיש טוב כשהוא הולך עם נעלי ספורט, המוח שלו יתנה אותו לקשר בין נעלי ספורט לתחושת כיף. באותה מידה, אם מסעדה מסוימת גרמה לתחושת רע באופן עקבי, בפעם הבאה שיראה את אותה מסעדה, המוח יקשר אותה לתחושת הרע וייצור התנגדות להיכנס אליה.

לפעמים נוצרות התניות שגויות שמובילות אותנו להגיב בצורה מוטעית. לדוגמה, אדם שרגיל להזיז הגה ימינה ברכב, עלול בטעות לעשות זאת גם כאשר הוא צריך להזיז שמאלה, רק בגלל ההתניה שלו. כך גם באופנוע או באופניים קיימת התופעה של "היגוי הפוך", כאשר מעל מהירות מסוימת יש לסובב את ההגה בכיוון ההפוך מזה שרוצים לפנות אליו. המוח לא בודק כל פעם מחדש, אלא מסתמך על התניות קודמות, וזה יכול לגרום לטעות בשיפוט.

מדוע חשוב לבדוק את ההתניות שלנו?

אליעד מדגיש שחשוב מאוד לבדוק את ההתניות שלנו כאשר הן גורמות לנו סבל או בלבול במערכות יחסים. אם בן זוג שואל שאלה פשוטה כמו "לאיזה סרט את רוצה ללכת?", ובת הזוג כועסת, כדאי לבדוק האם הכעס נובע ממשהו אמיתי שהבן זוג עושה או מכך ששאלות מסוג זה מזכירות לה מישהו אחר שהתחמק או פגע בה בעבר. ייתכן מאוד שהיא מגיבה להתניה ולא למציאות הנוכחית.

אליעד מסביר שבתחילת הקשר פעולות מסוימות יכולות להיתפס כנייטרליות או אפילו כחיוביות, אך לאחר שחוזרים עליהן כמה פעמים והן מובילות לתוצאה לא נעימה, הן הופכות למעוררות תחושת שליליות. חשוב לשים לב ולהבין מה המקור האמיתי של התגובה הרגשית הזו ולא להתייחס אוטומטית לבן הזוג כאויב, כי לא בטוח שהוא המקור האמיתי לבעיה.

למה קשה להתאהב מחדש אחרי הבנת מנגנון ההתניה?

אליעד מתייחס לטענה...
עכשיו יש מצבים שבהם בן אדם מתייחס לאוהב כאל אויב או שהוא מתייחס לאויב כאל אוהב מכירים תופעה כזאת לדוגמה שני בני זוג נגיד או שני חברים טובים שמישהו אמר משהו ונגיד שטוב להם והכל ואז פתאום מישהו יכול במוח להתהפך עליו ולהתייחס אליו כאילו זה השטן או הפוך יכול להיות מישהו שהוא השטן ופתאום הוא יכול לעשות איזה משהו ויגידו אתה ראש הממשלה נגיד אוקי שהוא יכול להיות הכי גרוע ופתאום יכולים להגיד לו אתה האוהב שלנו.

ש: מתגרשים נגיד פעם מאוד אהבו.

אליעד: לא דיברתי על זה אני אסביר לך למה לא תסתכל אנשים שמתגרשים לדוגמה נגיד אתה יכול להגיד תראה הם אהבו אחד את השני היה ביניהם הרבה דברים טובים ואז הנסיבות השתנו התנאים השתנו הרצונות השתנו ולאט לאט זה התחיל להתדרדר עד שהם הגיעו למצב שהם שונאים אחד את השני, אני לא מדבר על זה אני מדבר על מצב שהכל תקין הכל בסדר ופתאום אתה מתהפך.

ש: מה זה פתאום סתם ככה?

אליעד: רגע ואחרי שנייה אתה חוזר לקודם אחרי שנייה אתה ממשיך לאהוב או ממשיך לשנוא.

ש: אז זה פיק.

אליעד: כן בדיוק.

ש: אתה יכול לתת דוגמה?

אליעד: אתן דוגמה נגיד אתה נמצא מישהי ונגיד טוב לכם הכל אוקי ונגיד אמרת איזה משהו מסוים לא משנה מה אמרת ואז פתאום היא נגיד מתייחסת אליך כאילו אתה שטן, עכשיו וזה לא שחלה איזו התדרדרות במערכת יחסים וזה הגיע לשם לא פתאום ואחרי חמש דקות פתאום יכול להיות שהיא תשתנה כאילו שפתאום הכל יחזור לקדמותו תראה שהיא אוהבת אותך התייחסה אליך כאילו אתה אויב שלה או הפוך יכול להיות בן אדם לדוגמה נגיד מישהו שידפוק אותך עשר שנים נגיד ביבי נניח כזה ואז פתאום לפני הבחירות הוא יגיד איזה משפט ואז אתה אומרים כן אתה תציל אותנו מצביעים לו ואחרי הבחירות ממשיכים לבכות לקטר משהו כזה יש גם מצבים כאלה. עכשיו השאלה היא איך זה יכול להיות אז מה שאתה אמרת מה אתה אמרת אז איך זה יכול להיות אמר פגע במחויב אז בא נניח שזה גם לא היה איזה מחויב, כאילו בוא ניתן דוגמה מה אמרתם נגיד שיש נקודת תורפה לטוב ולרע נגיד ששני אנשים אוהבים ויש אחד שיש לו איזו נקודת תורפה שיש איזה משהו שזה הכי פוגע בו בעולם ואם אמרו לו את זה אז מתהפך אבל נגיד שזה לא המצב.

אותו דבר כמובן להפך נגיד שיש מישהו שצריך מזון אז אם מישהו יציל את חייו ויתן לו מזון הוא יאהב אותו למרות שזה השטן, בסדר נגיד שזה לא המצב לא מדבר על זה שיש לבן אדם איזה מחויב צריך תשובה אחרת.

ש: אז מה סתם ככה פתאום מישהו מתהפך.

אליעד: אז השאלה למה זה קורה זאת השאלה למה זה קורה. עכשיו זה גם יכול להיות לבן אדם לא רק שמתהפכים עליו או שהבן אדם מתהפך בן אדם יכול להיות באיזה אינטראקציה ופתאום הוא מתהפך על הבן אדם השני ואז הוא אומר למה אני מתהפך עליו מה האמת.

ש: לא אבל יכול להיות שהוא עצבני על דבר אחר.

אליעד: שמה אז זה הבנתי רגע שנייה, אז יש עוד הסבר יכול להיות שהוא היה עצבני בעבודה וזה יצא על הבן אדם הזה לא אבל נניח שהוא לא היה עצבני בעבודה, רגע שנייה קודם כל שנייה אז בא נראה תשובה ראשונה שנתת אומרת יכול להיות שנגעו באיזה מחויב יש איזה משהו שזה מחויב.

ש: הבת זוג דיברה על האמא שלו.

אליעד: כן בדיוק דיברה על האמא שלו לא יודע מה, אוקי הלאה בהנחה שזה לא היה איזה משהו חריג כזה אז הדבר השני שמה אמרת.

ש: דבר שני שזה יכול לצאת כתוצאה של משהו אחר בכלל.

אליעד: יפה אולי באותו יום הבן אדם היה עצבני ואז זה יצא על הבן אדם השני לא ונניח שזה לא המצב.

ש: אולי בכלל כאילו כל המערכת יחסים הזאת הכל טוב והכל יפה אולי זה לא היה המשקף זאת אומרת אולי מתחת לפני השטח היו דברים שהם לא.

אליעד: לא אין מתחת לפני השטח דברים נניח שאין מתחת לפני השטח דברים, בוא ניתן דוגמה יותר זה נגיד דוגמה נגיד אתה אומר נגיד לחברה שלך אומר לה את יודעת אני חושב שהשמלה האדומה תהיה לך יותר יפה נניח ואז היא אומרת לך מה אתה חושב שאני מכוערת ואתה לא אוהב אותי ואתה מזלזל בי אבל נניח שכל יום אתה מחמיא לה עשר פעמים והיא אומרת לך תודה שאתה מחמיא לי ותודה שאתה חושב שאני יפה, אז עוד פעם אז לא נגעת לה באיזה מחויב גדול אוקי ולא בהכרח שהיה לה רע באותו יום בעבודה אבל עדיין יכול להיות שהיה פה איזה משהו אחר השאלה מה המשהו האחר הזה אותו דבר גם יכול להיות לך נגיד אתה פתאום מישהו יגיד לך איזה משהו ואתה פתאום יוצא קצפך עליו על איזה משהו על איזו התנהגות וזאת לא הייתה איזו התנהגות חריגה וזה לא שבאותו יום היה לך איזה תסביך עם איזה מישהו שהוצאת עליו את העצבים.

ש: זה יכול להיות חילוקי דעות.

אליעד: לא אני נתתי לך דוגמה סתם קטנה איך מישהו יכול לקחת סיטואציה של סתם משהו אמרת משהו בהומור ומישהו החליט לפרש את זה כאילו באת להרוג אותו אבל אמרת משהו בהומור הכל היה בסדר עד לפני אותו רגע.

ש: כי זה נגע לו במחויב.

אליעד: אבל זה היה מחויב אבל זה דבר קטן זה לא מה עשית פה.

ש: לא אבל המחויב הזה הקטן הזה קשור למחויב היותר גדול אצלו.

אליעד: מה זה אומר?

ש: זה אומר שלבן אדם יש רצון גדול כעיקרון והסמל הקטן הזה הוא קשור לתוכנית אב שלו לרצון הגדול שאם אתה נוגע לו בזה כאילו נגעת במחויב הראשי.

אליעד: שנייה רגע אבל בא נניח שזה גם לא קורה תמיד בסדר כי אם מה שאתה אומר זה נכון זה היה קורה תמיד תמיד כשאומרים לו את מילת הקוד איציק הוא כועס אוקי.

ש: אבל באותו רגע הוא חושב שהסמל הקטן הדבר שמדברים עליו הוא בראש שלו עושה את הקישור למחויב הגדול.

אליעד: איך זה יכול להיות תן דוגמה איך זה יכול להיות.

ש: נגיד זאת עם השמלה והיא נגיד המחויב הגדול שלה שהיא רוצה להיות יפה.

אליעד: בוא נסבך לכם את זה בסדר מצאתי דרך נגיד לדוגמה נגיד שאתה אומר לה נגיד לדוגמה כל יום נגיד מודדים בגדים ואת יודע כדאי שתחליפי לשמלה הזאת את יודעת השמלה האדומה לא יפה לך תלבשי את הצהובה הצהובה לא יפה תלבשי את הירוקה והכל סבבה והכל זורם והכל נחמד ואז פתאום מגיע זה אתה אומר לה את יודעת השמלה הסגולה לא מתאימה לך עדיף שתשימי את הירוקה ואז היא מתפרצת, שנייה רגע ולמחרת שתבין ולמחרת אם אתה תגיד לה עוד פעם השמלה הכתומה זה וזה כאילו רק על צבע מסוים נגיד מה זה משנה.

ש: יכול להיות שהיא בראש שלה בכל הפעמים האחרות היא הייתה בסוג של הסכמה איתך היא יכלה להזדהות עם הרצון שלך אז היא זורמת איתך לא כל כך כועסת אבל יכול להיות שבשמלה.

אליעד: הסגולה דווקא מה אכפת לה אבל היא אמרה אתה לא אוהב את איך שאני נראית מה ואתמול אהבתי את איך שאת נראית, בהנחה שהיא חושבת שאתה צודק באותה מידה בסדר נניח שאמרת לה המידה של הנעליים לא מתאימה לך ובאמת היא בודקת וזה לא מתאים לה אבל אמרת את זה על הסגולות היא כעסה ועל כל השאר היא לא כעסה, אתה שמעת מה אמרתי.

ש: כי בסגולה היא הייתה בטוחה שהיא מצאה את השלמות.

אליעד: לא נניח שהיא לא הייתה בטוחה נגיד שהיא באמת לא המידה של הנעליים שלה, נגיד היא באה לשים נעליים אתה אומר לה הנעליים הסגולות זאת לא המידה שלך באמת זאת לא המידה שלה מה אתה מנסה להכשיל אותי אתה מתקיל אותי אתה רוצה שאני אלך יחפה אתה מנסה לעשות לי רע אבל על שאר הנעליים לא אמרה על הצבעים רק על הסגולות.

ש: אבל זה לא משנה מה באמת זה משנה מה היא חושבת.

אליעד: ברור אני שואל מה יכול להיות שהיא חושבת למה איך יכול להיות שיקפוץ לה בסגול דווקא.

ש: זה לא הסגול זה משהו.

אליעד: אני יודע שזה משהו שאלתי מה המשהו.

ש: לא אבל יש משהו חייב להיות משהו לפי מה שאתה אומר יש סיבה.

אליעד: בהנחה שזה לא אקראי כן.

ש: רגע אתה שואל למה שיקפוץ בסגול?

אליעד: כן איזה היגיון יכול להיות שיקפוץ לה דווקא בסגול מחויב שאם היא כעסה שזה הכעיס אותה ואם היא מאוד כעסה שזה מאוד הכעיס אותה עד כאן זה הגיוני השאלה היא למה אז הוא הביא תיאור אולי היא כעסה על מישהו אחר כי באותו יום מישהו עצבן אותה בעבודה נגיד לא לא זה.

ש: משהו באינטראקציה.

אליעד: למה זה היה דווקא על הסגול, לא נניח שזה היה אותו דבר רק בסגול זה.

ש: אולי הצטברות של משהו.

אליעד: ונניח שזאת לא הצטברות נניח שאם זה היה קורה בעוד דקה נניח שזה לא קשור להצטברות אם זה היה קורה אלף פעמים בצבע כחול זה לא היה מעצבן רק בסגול זה עצבן.

ש: ספציפית על נקודה מסוימת יש לה איזושהי רגישות.

אליעד: כן למה מה יכול להיות?

ש: בדיוק כמו שהוא אמר מחויב.

אליעד: מה אכפת לה שזה סגול מה זה משנה לה היא אומרת אין לי בעיה שתגיד לי שהשמלה האדומה מכוערת והירוקה מכוערת והצהובה מכוערת אבל לא הסגול מה יכול להיות בסגול.

ש: היא מאוד אוהבת אותה.

אליעד: בהנחה שהיא לא אוהבת את הסגול יותר משאר הצבעים אין בעיה והיא גם לא אוהבת סגול יותר מאשר שאר הצבעים.

ש: אולי היא שונאת אותי.

אליעד: והיא גם לא שונאת אותו יותר משאר הצבעים.

ש: לא אבל הסגול מסמל אצלה משהו שמלה סגולה בדיוק יש לה משהו בראש עם שמלה סגולה.

אליעד: מה יכול להיות?

ש: איזשהו משהו שיושב לה בראש.

אליעד: מה יכול להיות אם זה יושב לה לא טוב בראש מה אכפת לה שזה לא מתאים לה.

ש: לא השילוב של השמלה סגולה בראש אומר לי אני מכוערת אני יש לי קשר בראש שמלה סגולה אני מכוערת.

אליעד: כן אז למה שהיא תכעס שהוא אמר לה שזה לא מתאים לה?

ש: כי זה קרה לה פעם עם שמלה סגולה?

אליעד: כן אז רגע שנייה.

ש: ידעתי שאתה הבאת איזה מקרה ספציפי שפגשת שמישהו עם בעיה פסיכולוגית מהעבר עכשיו עם טראומה.

אליעד: נכון אז מה אבל צריך לדעת לענות על זה, לא רגע שנייה בא נסביר את זה נסביר אוקי שנייה, מההתחלה יש רעיון של התניה אוקי במוח עוגן נוצרת איזו התניה לדוגמה נגיד שיש בחורה נגיד שמישהו פעם היא לבשה חולצה סגולה, אני נותן דוגמה כי זה קורה לכל אחד מיליון פעמים זה קורה לכולם לכולנו כל הזמן במיליון וריאציות בן אדם לדוגמה נגיד הבחורה לבשה חולצה סגולה ובאותו יום מישהו בא והשפיל אותה את מכוערת את זה ואת זה החולצה הסגולה מכוערת סגולה מכוערת מכוערת סגולה ואז בראש נצרב לה אוקי מישהו צעק עלי שאני מכוערת כשהחולצה סגולה זה אז קרה לי אסון ואז אתה בתמימותך אמרת לה את יודעת החולצה הכחולה לא יפה החולצה הצהובה לא יפה את יודעת החולצה הסגולה לא יפה ואז היא התפרצה בסגולה למה כי בסגולה קפץ אסוציאציה מההוא שצעק עליה עם החולצה הסגולה ואז היא בראש שלה כשאתה אמרת לה שהסגולה לא יפה היא דמיינה את ההוא אומר לה שהחולצה הסגולה לא יפה וזה לא קשור אליך בכלל והיא לא יודעת שזה לא קשור אליך אם היא יודעת זה דהיינו, אבל אם היא לא יודעת זאת בעיה ואתה לא מבין מה היא רוצה ממך מה היא רוצה ממני.

אוקי עכשיו אותו דבר גם יכול להיות הפוך ככה עובד המוח עכשיו אותו דבר יכול להיות גם לצד החיובי נגיד בן אדם אומר לך איזה משהו חיובי מי בעד לחסל את הטרור ירים את ידו כולם רוצים לחסל את הטרור אתה אומר אז הוא אמר לי אז הוא אמר לי מי בעד לחסל את הטרור סבבה אבל מה עם זה שהוא מעודד את הטרור כל הזמן זה שכחת יכול להיות התניה הפוכה שיש משהו שעבור הבן אדם נתפס במוח כאיזו פקודה ליהנות ואז אם מישהו נותן לך את זה אתה אוטומטית מחבר אותו למישהו אחר בכלל.

ש: זה משהו אחר.

אליעד: נכון זה בכלל לא קשור אליו יכול להיות שזה השטן רוצה להרוג אותך הוא מביא לך משהו לפתות אותך ואתה יש לך בראש פקודה אם מישהו נותן לי עוגייה כנראה שהוא אוהב אותי ואתה לא יודע שהעוגייה הזאת מורעלת נגיד, עכשיו ככה עובד המוח אני אסביר למה ככה עובד המוח ומה זה אומר בפרקטיקה המוח בעיקרון לא מנתח כל דבר מחדש אם זה טוב או רע המוח עובד על תבניות אם בן אדם בכל פעם נגיד שהוא הולך עם נעלי ספורט נגיד הוא ירגיש יותר כייף פעם הבאה שהוא ילך עם נעלי ספורט הוא יניח שיהיה לו כייף הוא לא ישאל את עצמו אם זה כייף או לא כייף בן אדם נגיד שכל פעם שהוא הולך לאיזו מסעדה רע לו אז הוא יניח שבמסעדה הזאת זה רע ככה זאת ההנחה.

ש: כן אבל מה עם הוא יתחרט.

אליעד: ואז מה שיקרה, שנייה כי המוח לא כל הזמן בודק מחדש כי כל הזמן לבדוק כל דבר מחדש האם הרכב עובד האם אני אמור להזיז את ההגה ימינה או שמאלה.

ש: זה הרבה פרוצדורה הרבה.

אליעד: יפה הרבה פעולות אז המוח אומר אני כבר מאמין שאם כל פעם שעשיתי ימינה זה זז ימינה אני מאמין שזז ימינה ואז מה שקורה שלפעמים נוצרות התניות שגויות כי לפעמים אתה אמור להזיז את ההגה שמאלה אבל המוח רגיל שכשיש את זה ואת זה מזיזים ימינה ואז אתה מזיז אותו ימינה כי אתה רגיל להזיז ימינה ואתה אמור להזיז שמאלה.

ש: זה במקרים שאתה לא בוחר להאמין.

אליעד: יש נגיד באופנועים יש דבר שנקרא היגוי הפוך אתה מכיר את זה?

ש: כן.

אליעד: אוקי מה זה אומר היגוי הפוך.

ש: זה לא רק באופנועים דרך אגב.

אליעד: גם באופניים.

ש: נכון וגם במכוניות.

אליעד: לא.

ש: תבדוק.

אליעד: תבדוק אתה.

ש: אני בדקתי.

אליעד: אין בעיה אז אתה כנראה אולי לא יודע על מה אני מדבר עכשיו אני אסביר מה אני אומר נגיד ברכב נגיד שרוצים לפנות ימינה פונים ימינה הגה ימינה רוצים לפנות שמאלה מסובבים שמאלה באופנוע או בדו גלגלי מעל מהירות מסוימת זה עובד הפוך אתה רוצה נגיד לדוגמה לקחת את האופנוע ימינה אתה צריך לדחוף אותו שמאלה ואז אתה נופל ימינה ויוצא עם הסיבוב בדיוק הפוך אם לדוגמה בא מולך אם אתה רוצה לפנות ימינה ואתה תעשה ימינה עפת שמאלה ככה זה עובד זה מה יש.

ש: וגם ברכב.

אליעד: אוקי נבדוק אחר כך אוקי נראה עובדות עובדתית נכון נבדוק אחר כך.

ש: פשוט רכב עם ארבע גלגלים הוא יותר יציב זה הכל.

אליעד: לא קשור.

ש: להחלקות שאתה עושה דווקא אתה צריך לעשות היגוי הפוך כדי שהוא ילך לכיוון השני.

אליעד: זה משהו אחר לא דיברתי על המצב הגדרתי בגדול אם אתה סתם רוצה לקחת פנייה, כל מה שאני בא להגיד שבן אדם שמפרש דברים לטובה או לרעה צריך לשים לב האם זה באמת טוב האם זה באמת רע או שמא אני מפרש את זה כטוב או כרע בגלל איזו התניה מהעבר.

ש: איך עולים על זה.

אליעד: עכשיו איך עולים על זה התשובה היא כזאת אם אתה חושב על משהו שהוא טוב תזרום עם זה מה אכפת לך למה זה טוב אתה חושב זה טוב אז זה טוב אם אתה מפחד שאולי זה לא מספיק טוב ואתה הולך להידפק מזה ואתה אומר אני חייב להיות בטוח שזה טוב או שזה רע אז פה בודקים האם אני בטוח שזה טוב לא בשביל לעשות לעצמך רע אלא בשביל שאתה רוצה להיות בטוח שזה טוב או שזה רע לך ואז אתה אומר רגע מה האמת בא נראה את כל הפרופורציה האם הפעולה לכשעצמה היא רעה מה אני חווה ביחס לפעולה אמרו לי ככה אוקי אני חווה ככה האם זאת האמת או שאולי יש לי איזה התניה מהעבר, עכשיו זה קורה בדרך כלל איפה זה בדרך כלל בא לידי ביטוי כשלוקחים שני אנשים שיש להם כבר זיכרונות עשר עשרים חמישים שנה ואז הם באים להיות ביחד אוקי ומנסים להיות בזוגיות או משהו אבל כל אחד כבר יש לו את ההתניות אחד יש לו התניה שאם אומרים לו ככה זה טוב ואחד יש לו התניה שאם אומרים לו ככה זה רע.

אחד יש לו התניה שאם אומרים לו בוא תאכל צהריים זה נדחפים לו לפרטיות ואחד יש לו התניה שאם אומרים לו בוא תאכל צהריים זה בכלל לשדר שדואגים לך ואחד אם לא אומרים לו בוא תאכל צהריים זה משדר לו שנותנים לו ספייס ואחד אם לא אומרים לו בוא תאכל צהריים זה מרגיש לו שנוטשים אותו וכל אחד...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
לקבל אהבה שקרית אהבה משפחתית אשליית האהבה מתי סקס גורם להתאהבות? התאהבות באקסית למי אנשים אוהבים להתחבר? האם אפשר לצפות לקבל אהבה בלי תנאים? לאהוב את מה שעושה לך רע מה הכי חשוב בלגרום לאקס לאהוב אותך שוב? לגרום לאקסית לא להתאהב במישהו חדש איך נוצרת אהבה? גבר לא אוהב לאהוב מוצר אוהב בחורה שלא אוהבת אותי אנשים אוהבים שמחזרים אחרים אהבה לא רציונאלית השפעת האהבה איך עובד תהליך להפסיק לאהוב מישהו? להשתחרר מאהבה לאהוב את המוכר לגרום לאקסית לא לאהוב אותך איך מחזירים אהבה? לגרום למישהו לאהוב מה אפשר לאהוב? המאהב יותר טוב מבעלי למה היא אוהבת אותי? החזרת אהבה בצורה מיסטית לגרום לו להתאהב שוב הכל רק אהבה לאהוב בלי לפחד לאהוב אותה למה אי אפשר לאהוב? תהליך התאהבות מחדש אהבה היא אקראית למה שמישהו ישנא את מי שיאהב אותו? אהבה שאינה תלויה מה טוב בלאהוב ללא תנאים? מבטא חוסר אהבה זוגיות ואהבה ילד שלא אוהב האם אפשר להתאהב בכמה אנשים בו זמנית? למה אנשים שונאים את מי שאוהב אותם? אוהב את הילד שלך חוסר אהבה עצמית בלי תנאים והפרעת אישיות לגרום לאקס לא להתאהב גבר שלא מביע אהבה לתת אהבה בצורה נכונה חולה מאמין שמישהו אחר מאוהב בו איך לאהוב ביקורת? איך לאהוב את העבודה? לאהוב את המשרה שלך למה יש אנשים שמתאהבים בקושי? למה גברים אוהבים ביציות? למה לא טוב לאהוב? התאהבות אובססיבית למה הוא לא אוהב אותי למרות שאני אוהבת אותו? אני לא אוהבת את איך שאני נראית לאהוב כסף לגרום לאהוב אותך בוגד בגלל האהבה האם להראות לה שאתה אוהב? לגרום לעובדים לאהוב את המנהל איך להביע אהבה? התאהבות שקרית למה אני אוהבת משהו? למה מישהו אוהב משהו? אהבה חיצונית במקום אהבה פנימית עודף אהבה למה עדיף אהבה בלי תנאים? למה שמישהי תאהב אותי? התאהבות אחרי משבר רגשי לאהוב עם ספקות באהבה להרגיש שאתה אוהב לשלוט בעוצמת ההתאהבות מה גורם למישהו לאהוב אותך? מה הסיכוי להכיר בחורה שתאהב אותך כמו שאתה... אהבה ללא משיכה מינית למצוא אהבת אמת הרגשה של אהבה מלאה להתאהב במישהי לא מרגיש נאהב היא אוהבת יותר את הילד לגרום לה להתאהב בך מאוהבת בכמה גברים אני אוהב סקס לא אוהבת את המראה שלו להתאהב באישה איך לא להביע אהבה? מה בחורות אוהבות? לאהוב כל אחד מה נשים אוהבות? חוקי האהבה להתגבר על אהבה לאהוב את עצמי אם אתה אוהב מישהו שחרר אותו לחופשי? למצוא מישהי שתאהב אותך בלי תנאים אוהב את מה שעושה לך רע איך לאהוב כל דבר? האקסית התאהבה במישהו לגרום למישהו לאהוב אותי עוד נושאים ...
האתר Love.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר, חיפוש אהבה, אימון אישי אהבה בנושא אהבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Love.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.7969 שניות - עכשיו 01_09_2026 השעה 20:12:42 - wesi12