אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לגרום לבחור להתאהב בך ✔סודות ההתאהבות, סודות האהבה, סודות המשיכה, איך נוצרת התאהבות? מהי התאהבות? איך ליצור אהבה? איך נוצרת אהבה? היקשרות רגשית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
אהבה עצמית, איך לאהוב את עצמך, מהי אהבה, למצוא אהבה בחיים, לגרום לבחור להתאהב בך, לשחרר אהבה נכזבת, כיצד גורמים להתאהב, איך לגרום למישהי לאהוב אותי שוב, איך לגרום לאנשים לאהוב אותך, לאהוב את החיים, הגדרה למילה אהבה, אהבה אמיתית היא, התאהבות פחד, איך לגרום לו להתאהב בך שוב, כשלא אוהבים יותר, להישאר מאוהב, אי יכולת להתאהב, גבר מאוהב, איך לגרום למישהו להתאהב בי, איך גורמים למישהו לאהוב אותך, לאהוב מישהו בלי סיבה, איך לגרום לו לאהוב אותי, איך לגרום לבעלי לאהוב אותי, להתגבר על רגשות אהבה, איך אפשר לגרום לבעלי להתאהב בי, מה לעשות כדי לגרום לגבר להתאהב בי, רוצה לאהוב את עצמי ולהיות מאושר, כיצד ליגרום לגבר לאהוב אותי, איך לגרום לאהוב אותך, איך לגרום לבת לאהוב אותך, איך לגרום לו להתאהב בי שוב, איך לגרום לבן לאהוב אותך, איך גורמים למישהו להתאהב בי, איך ליצור אהבה בחיים, איך גורמים לגבר לאהוב אותך, איך יש אהבה, איך לדעת שאדם אוהב אותי, אהבה עצמית ושיפור ביטחון עצמי, קשר זוגי עם הפרעת אהבה אובססיבית, גבר נשוי מאוהב, אהבה הגדרות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
סודות ההתאהבות, סודות האהבה, סודות המשיכה, איך נוצרת התאהבות? מהי התאהבות? איך ליצור אהבה? איך נוצרת אהבה? היקשרות רגשית, לגרום למישהו לאהוב אותך, זוגיות, איך נוצרת משיכה?
מה גורם לאנשים להתאהב ואיך תהליך ההתאהבות מתרחש?

התאהבות היא מצב בו אדם מתחיל להרגיש שהטוב שלו תלוי באדם אחר. כאשר בחורה אומרת "אני מתחילה להתאהב", היא בעצם אומרת שהאדם הזה גורם לה להרגיש יותר טוב מרע, והיא מתחילה להרגיש תלויה בו. אליעד כהן מסביר שההתאהבות לא מתחילה מכך שהאדם השני גרם לה קודם להרגיש רע ואז טוב, אלא מכך שהבחורה קודם לא הרגישה שהנוכחות או ההיעדר של אותו אדם משמעותיים עבורה, ועכשיו היא מרגישה שהנוכחות שלו הפכה לחשובה לה מאוד, כך שאם הוא ייעלם מחייה, היא תחוש בחסרונו.

לדוגמה, בחורה שנפגשת עם בחור נחמד, שבהתחלה לא הייתה תלויה בו רגשית והרגישה בסדר גם לאחר שנפרדה ממנו בסיום הפגישה, מתחילה להרגיש את החיסרון שלו ברגע שהיא חוזרת הביתה. תחושת החיסרון הזאת, העובדה שהיא מרגישה שטוב לה יותר איתו מאשר בלעדיו, היא בדיוק התהליך שגורם לה להתחיל להתאהב.

האם התאהבות תמיד קשורה בתחושת חיסרון?

אליעד כהן מבהיר שהתאהבות היא תמיד תוצאה של תחושת חיסרון. כדי להתאהב, האדם חייב לחוש שחסר לו משהו, ולזהות שהאדם השני יכול למלא את החיסרון הזה. אם אדם לא ירגיש שחסר לו דבר מה, הוא לא יצליח להתאהב. הוא מציין שבפועל, לא כל אדם מודה שיש לו חיסרון. למשל, יש אנשים שיאמרו "טוב לי לבד" אך בפועל הם עדיין מחפשים זוגיות. בדיוק כמו שאדם אומר "טוב לי, אבל אני רוצה לאכול", מה שמצביע על כך שיש בו חיסרון גם אם הוא לא מודה בכך בפה מלא.

אליעד מדגים זאת בכך שכל דבר יכול תאורטית למלא חיסרון, אפילו קיר. אך כדי שהאדם ירגיש שהוא מתאהב, הוא צריך שתהיה לו אינטראקציה משמעותית עם מושא ההתאהבות שלו, ליצור הזדהות וקשר רגשי.

איך אפשר לגרום למישהו להתאהב בך?

כדי לגרום למישהו להתאהב, צריך קודם כל לגרום לו להרגיש שיש לו חסרונות ולהיות זה שממלא אותם. אם אדם יצליח להראות לאחר שיש בו משהו שחסר לו, ושהוא יכול למלא את החיסרון הזה, ההתאהבות תתרחש באופן כמעט אוטומטי. כלומר, ככל שהאדם יחשוף ויעצים את תחושת החיסרון אצל הצד השני, כך יהיה קל יותר לגרום לו להתאהב.

מדוע התאהבות לעיתים מסתיימת?

התאהבות מסתיימת כאשר האדם כבר לא מרגיש שחסר לו דבר מה שהאדם השני יכול למלא. כאשר החיסרון מתמלא לחלוטין, האדם חש שבע, וההתאהבות דועכת. לכן זוגיות יכולה להתפרק לאחר תקופה, משום שתחושת התלות שהייתה בהתחלה, התחושה שהטוב של האדם תלוי בבן הזוג, כבר לא קיימת.

איך תהליך ההתאהבות דומה להתמכרות לסדרות?

ישנה הקבלה מעניינת בין תהליך ההתאהבות לבין ההתמכרות לסדרות טלוויזיה. אנשים מתמכרים לסדרות גם אם הן לא מאוד טובות, כי הסדרה יוצרת אצלם תחושת חיסרון שמבקשת להתמלא. החיסרון הזה נוצר מתוך הזדהות עם דמויות או מצבים בסדרה. האדם מזהה באופן...
אליעד: כן.

ש: מה זה להיקשר להתאהב כשאנשים יוצאים ואז היא אומרת שהיא מתחילה להתאהב בו, יש קטע כזה שהם יוצאים כמה זמן היא אומרת "אני מרגישה שאני מתחילה להתאהב בו".

אליעד: ומה עומד מאחורה.

ש: איפה זה היה קודם כאילו מה זה מתחילה להתאהב בו?

אליעד: מה התהליך שקורה כאשר מתאהבים זו השאלה שלך נכון?

ש: כן וגם אני רואה את אותה הקבלה כשמתמכרים לסדרה נגיד, סדרה לא טובה אפילו סדרה גרועה אבל עצם זה שהתחלת לראות אותה אחרי עונה וזה אתה תמשיך לראות כדי לראות מה קורה.

אליעד: זה לא נכון.

ש: זה לא אותו דבר?

אליעד: לא נכון, הוא קודם כל שאל שאלה ראשונה לגבי כשבחורה אומרת "אני מתחילה להתאהב, אני מתחיל לאהוב" מה קרה שם ושדבר שני הוא אמר זה לגבי סדרה, בסדרה נגיד שמישהו רואה סדרה עונה ראשונה אז הוא יראה גם את העונה השניה וזה לא מחויב, אם תרצה נדבר על זה גם ננתח גם את זה אבל זה משהו אחר.

ש: נראה לי שהחיסרון נוצר עם הזמן.

אליעד: ננתח גם את זה, אוקי תוסיף עוד, יש לך עוד היבט לשאלה?

ש: להיקשר לחיה, בן אדם אותו דבר. שמתחילים להיקשר עם הזמן לאובייקט, זה אותו דבר.

אליעד: טוב בא נסביר תקשיב.

ש: רגע שניה, לגבי הסדרות אבל באותה סדרה עצמה זה כן משתלט אני כן רואה את הקטע הזה.

אליעד: לא יודע מה ראית בא נדבר על זה כשנעבור לרובריקה של הסדרות. תקשיב מה זה התאהבות, מה בן אדם רוצה?

ש: להרגיש טוב.

אליעד: הוא רוצה רק להרגיש טוב? לא, ברמה המועצמת הוא רוצה להרגיש טוב רק תזכור את זה, זה לא באמת מה הוא רוצה להרגיש טוב הוא רוצה כל מיני דברים זה מתבטא בלהרגיש טוב, עכשיו או מה שהוא רוצה יותר או מה שהוא מגדיר שהוא רוצה, הוא רוצה להרגיש טוב. עכשיו התאהבות פירושה, להתאהב פירושו "הדבר הזה גורם לי להרגיש טוב" זה פרושו התאהבות. עכשיו מה זאת אומרת "הדבר הזה גורם לי להרגיש טוב" הכוונה היא כשבחורה אומרת "אני מתחילה להתאהב" אז היא בעצם אומרת "אני מתחילה להרגיש שעם הבן אדם הזה אני מרגישה יותר טוב מרע" אבל זה לא שקודם היא הרגישה איתו רע, עכשיו היא אומרת "טוב קודם הרגשתי עכשיו הרגשתי יותר טוב מרע".

התאהבות פירושו "שקודם הרגשתי שזה לא משנה לי עכשיו אני מרגישה שזה כן משנה במובן הפוזיטיבי", זאת אומרת יכולה נגיד להיות בחורה ובן אדם נגיד הבחורה נמצאת עם הגבר והיא יוצאת איתו והיא שומרת על מרחק, ריחוק רגשי מסיבה כזאת או אחרת ואז נגיד שהיא נפגשת עם בן אדם נחמד לה ונגיד שהיא הולכת הביתה היא מתעסקת בדברים שלה וגם סבבה לה, מתי היא אומרת "אני מתחילה להתאהב"? כשהיא מרגישה שכשהיא עוזבת היא מרגישה פתאום את החיסרון שלו. מה זאת אומרת מרגישה את החיסרון? "מרגישה שהטוב שלי תלוי בו", מתחילה להיות נכה, מתחילה להיות נכה במובן הרע, במובן "הטוב", מתחילה להיות תלויה רגשית, עכשיו אנשים לא אוהבים להגדיר את זה ככה, כן אבל זה ככה. מתחילה להרגיש "הטוב שלי תלוי בו" פירושו מתאהבת, "מרגישה שאיתו יותר טוב לי מאשר בלעדיו" זה אומר "שהטוב שלי תלוי בו", זה אומר מתאהבת. את זה הבנת?

ש: כן.

אליעד: מה הבנת, זה ענה לך לכל ההיבטים של השאלה?

ש: לא בטוח.

אליעד: אז לא הבנת, זאת אומרת הבנת אבל מה כאילו לא הבנת? תעבור על כל ההיבטים.

ש: איך נוצר החיסרון.

אליעד: איפה המניפולציה שעשית? איך נוצר החיסרון, הוא לא נוצר לא בהכרח נוצר. יש בחורה נגיד בן אדם שיש לו חיסרון והחיסרון הזה מודחק, הוא נגיד רע והחיסרון הזה מודחק או מטופל בצורה כלשהי לאו דווקא מודחק ואז הבן אדם הזה נמצא באינטראקציה עם ישות אחרת שיכולה למלאות את החיסרון הזה אבל לא תמיד הוא מודה, לא תמיד הוא נותן לישות ההיא למלא לו את החיסרון.

ש: אתה בעצם אומרת שכשהיא מרגישה שהיא מתחילה להתאהב היא בעצם נזכרת בחיסרון יותר שיש לה אותו כבר?

אליעד: בשביל להתאהב צריך לסבול, זאת אומרת בשביל להתאהב צריך לעבור תהליך שאתה מודה שיש לך חיסרון ואתה אומר "והוא ממלא לי את החיסרון". אתה מבין מה אני אומר?

ש: כן.

אליעד: או במילים אחרות אם אתה רוצה לגרום למישהי להתאהב בך תתחיל לגרום לה להבין שיש לה חסרונות ותמלא לה אותן וזה אוטומטית יצור לה תהליך של התאהבות. באופן כללי איזה חסרונות שהיא תודה שיש לה את החיסרון שהיא תבטא חיסרון ושהיא תגיד שאתה מילאת לו אותו. אתה חייב שזה יהיה מחויב, עוד פעם יכול להיות שיהיה לה סיבות לרצות גם לא לאהוב אותך, כן אבל ברמת העיקרון ככה נוצרת ההתאהבות ממילוי חסרונות. עכשיו איפה היה החיסרון קודם? החיסרון קודם היה בכל מקרה אבל כאילו היא לא הודתה שיש לה חיסרון ושהיא אומרת "הוא ימלא לי את החיסרון הזה", פתאום עכשיו היא מודה שיש לה את החיסרון "והוא ממלא גם את החיסרון". מביט את הכוונה, עכשיו מה יש פה עוד היבט שלא הבנת, אתה מצליח לדמיין את הסיטואציה?

ש: אני מבין בעיקרון סתם מעניין אותי מה התהליך שבדיוק קורה שפתאום הוא מבן אדם זר הופך להיות מישהו שהיא תולה בו את הטוב שלה, איך זה קורה.

אליעד: איך זה קורה, אוקי אז הבחורה פוגשת מישהו, הגבר פוגש מישהי, בסדר בוא נתן את זה על ההפוך הגבר פוגש מישהי.

ש: הרי היא כבר באה מההתחלה עם חסרונות והיא יודעת את זה.

אליעד: לא כולם מודים שיש להם חיסרון יש בחורה שאומרת "טוב לי לבד" אבל מחפשת זוגיות.

ש: למה היא יוצאת איתו אז?

אליעד: זה כמו שהרבה אנשים אומרים "טוב לי ואני רוצה לאכול" או "הכל טוב לי" אז למה אתה עושה פעולות? לא כולם יורדים לרזולוציות כאלה, אוקי אבל ברמת העיקרון בא נגיד שעד כדי כך שיש כאלו שיגידו לך "אהבה זה כשטוב לך גם לבד" נניח או כל מיני כאלה שזה לא נכון רק קשה להם להודות שיש חיסרון. בכל מקרה זה ככה, בחורה, בן אדם, ישות, יש ישות שיש לה חסרונות יתרונות, תוצאות וכו', ויש עוד ישות אחרת, עכשיו בהתחלה מצד האמת גם הקיר הזה יכול למלא לך את החסרונות כי אתה יודע אתה יכול פתאום להתאהב בקיר הזה לצורך העניין, תגיד "וואו איזה קיר, קיר מדהים" לא יודע מה, עכשיו הקיר הזה גם יכול למלא לך את החסרונות אלא מה שבראש שלך יש לך את המערכת אמונות, מערכת דפוסי חשיבה שאתה לא מעמיק בקיר, אתה לא מפתח מערכת יחסים רגשית עם הקיר.

אבל לצורך העניין אתה יודע כשאתה מתחיל לנהל אינטראקציה עם הישות הנוספת ואתה בא עם ראש פתוח במובן של "אני מוכן להכיר, אני רוצה להכיר", אוקי אז פתאום אתה אומר "אה זה יכול לשרת אותי, זה יש פה יתרון, זה יתרון" ואז בעצם הבן אדם מתחיל להרגיש את החיסרון של הישות, זאת אומרת הוא מרגיש שכשהוא מתרחק מהבן אדם השני הוא פתאום מרגיש שרע לו או מרגיש שחסר לו, מרגיש מתגעגע או "אני מתאהב". ובדיוק מהסיבה הזאת גם הרבה פעמים גם כן אהבה נגמרת כי הבן אדם מילא את החיסרון והוא אומר "אתה יודע האהבה נעלמה", לאיפה היא נעלמה? פשוט הבן אדם שבע, הוא שבע נגמרה האהבה, גם זה קורה. מה עוד לא הבנת בזה?

ש: אני הבנתי.

אליעד: מה הבנת?

ש: אתה אומר שבעצם המשחק הזה של החיסרון והיתרון שנמצא בכל מצב פתאום זה, היא חובת החיסרון שבכל מקרה יש בהיעדר של הבן אדם היא פשוט לא, אם היא הייתה רואה שבכל מקרה יש חיסרון שווה ערך בכל מצב אז היא לא הייתה מתאהבת ואיפה שהיא חושבת שזה מצב מיוחד שיש לה את החיסרון של הבן אדם ויש לה את האופציה של המילוי שלו אז היא מאמינה שזה רק אמונה שהיא מתאהבת בו, משהו כזה?

אליעד: כל מה שאתה אומר זה נכון אבל לא הסברתי את זה, זה בסדר אבל לא הסברתי את זה. באופן כללי פירושו לחשוב, להאמין שעם הישות הזאת יהיה לך יותר טוב מאשר רע ביחס לחסרונות שלך, אם הבחורה מתחילה להרגיש "אוקי כשהוא בלעדי, כשאני רחוקה ממנו חסר לי משהו" זה נקרא "מתחילה להתאהב". ויש את אלו שיגידו שזה לא נכון כי אהבה זה בכלל לא קשור לחסרונות וזה בכלל לא קשור למה הוא נותן לי זה קשור לכמה אני אוהבת אותו וכו' אבל אתה יודע יכולים להגיד.

עכשיו למה יש כאלה שיגידו, כאילו מה השכל שעומד לא רק למה הם יגידו את זה, מה השכל שעומד מאחורי נגיד מישהו שיגיד "לא נכון אהבה זה בכלל לא קשור למה אני מקבל זה קשור למה אני מרגיש שאני רוצה לתת" כל מיני כאלה נגיד, למה? כי השאלה מה האנשים מגדירים כלקבל, יש נגיד בן אדם יגיד "כן זה בכלל לא תלוי ממה שאני מקבל, לא מקבל ממנו כלום, אני אוהב אותו, לא מקבלת ממנו כלום אוהבת אותו" נגיד, אוקי אבל מה האמת? שהיא מקבלת משהו אחר, נגיד שהיא נותנת לו אז היא מרגישה איזו חוויה מסוימת והחוויה הזאת חסרה לה כשהיא לא נותנת לו.

נגיד יכול להיות גבר שכשהוא נותן לבחורה משהו הבחורה נגיד מעריצה אותו, מפרגנת לו מה שזה לא יהיה אז הוא פתאום מתאהב בה אבל במה הוא התאהב בה? הוא התאהב בה על ידי נגיד שהיא אמרה לו...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
התאהבות בבגידה אהבה ללא תנאים בזוגיות למה לחפש אהבה? האם זאת אהבה בריאה? אהבה מושלמת לחלוטין איך לדעת שאתה אוהב את עצמך? להתאהב רק בי לאהוב את עצמך אחרי בגידה לאהוב תהליך מכירה לגרום לילד לאהוב אהבה מתוך פחד אני רוצה לאהוב אותה למה לא לאהוב בלי תנאים? לאהוב את הדתיים האם אפשר להכריח מישהו לאהוב אותך? למה לא לאהוב? התאהבות ממבט ראשון התאהבות דמיונית מאוהב בה אבל יש לה חבר לשכנע מישהו לאהוב אותך פחות למה גברים אוהבים נשים יפות? להתאהב בתחביבים האם אני באמת אוהב אותה? חוסר אהבה עצמית בלי תנאים והפרעת אישיות לאהוב את עצמך עם תנאים אתה אוהב רק את מי שאתה שונא נבגד אוהב את הבוגדת איך לגרום לילד לאהוב את עצמו? לגרום לה להתאהב בי נוסחאות לאהבה עצמית האם הוא באמת אוהב אותך? לגרום למישהי לאהוב אותך המבחן של האהבה האמיתית לגרום למישהו לאהוב את המראה שלך אוהב להתאמץ איך להעניק אהבה בחינם? אני אוהב בלי תנאים חיזור או אהבה אובססיבית להעלים את הרצון לאהוב את עצמי מתי אני לא אוהב את עצמי? איך מחזירים אהבה? מתי קשה להתאהב? התאהבות באקסית האם אני חייב לאהוב את המציאות? מבטאים חוסר אהבה כישוף להחזרת אהבה לקבל אהבה מבחוץ אהבה נכזבת למה מישהו כל כך אוהב? אהבה עצמית בלי תנאים איך לדעת שמישהו אוהב? איך לא לרצות לאהוב את עצמי? נוסחה לגרום למישהו להתאהב בך אהבה עצמית ושנאה עצמית הוא לא מספיק אוהב אותי אהבה היא ללא תנאים למה אני אוהב מישהו? אהבה זוגית בלי תנאים לאהוב משימות אפורות לאהוב כל אחד הרגשה של אהבה למה קשה להתאהב מחדש? מה נשים אוהבות? אוהב את העבודה שלי ידידה לאהובה לאהוב את עצמך בלי תנאים איך נוצרת התאהבות מהירה? איך לא להתאהב? חרדת ביצוע בגלל התאהבות רצון לאהוב את עצמי אהבה מסוכנת למה לא רק לאהוב את המוצר? לא לפחד לאהוב התאהבות בריבאונד לאהוב את מה שאין שנאה מתוך אהבה בלי תנאים לגרום לו לאהוב אותי איך לאהוב את עצמך ללא תנאים? אהבה עצמית בזוגיות ללא תנאים לאהוב עבודה משעממת מי מתאהב בך? לחפש אהבה חיצונית עם תנאים פירוק הרצון לאהוב את עצמי האם אני לא אוהב את עצמי? אהבה בלעדית אם לא תאהב את המציאות תרגיש רע? אהבה בלי סוף גבר שלא מביע אהבה איך לעשות כסף ממה שאתה אוהב לעשות? לצאת מאהבה ילד שלא אוהב ירקות לאהוב שוב לאחר בגידה במה תלויה התאהבות? לאהוב את המציאות איך לאהוב בלי תנאים? לאהוב את הטוב שיש בכל דבר לא אוהב שאומרים לי מה לעשות למה באמת אני אוהב מישהו? אוהב בלי תנאים התאהבות מחדש עוד נושאים ...
האתר Love.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא חיפוש אהבה, קאוצינג, קואצ'ר בתחום לגרום לבחור להתאהב בך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Love.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.1836 שניות - עכשיו 24_10_2026 השעה 11:38:07 - wesi12