אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הכל על החזרת אהבה ✔דיכאון פרידה מקשר זוגי, התמודדות עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם פרידה זוגית, להתגבר על האקסית, דיכאון אחרי פרידה קשה, התמודדות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
אהבה עצמית, איך לאהוב את עצמך, מהי אהבה, למצוא אהבה בחיים, הכל על החזרת אהבה, רוצה לאהוב את עצמי יותר, אהבה הגדרה, איך לאהוב בן זוג, ואהבת לרעך כמוך, משהו על אהבה עצמית, מי אוהב אותך, פעולת לאהוב את עצמך, איך גורמים לבחורה לאהוב אותך, קבלה ואהבה עצמית, אוהב לחיות, איך לגרום לילד לאהוב אותי, האם קיימת אהבה, התאהבות מהי, איך לגרום לו להתאהב בך שוב, לגרום לה להתאהב בך, איך גורמים לגבר להתאהב בך, כיצד לגרום לגבר להתאהב בך, ספרים להשיג אהבה, איך לגרום לו להתאהב בי שוב, אהבה רומנטית, איך לגרום לגבר לאהוב אותך יותר, איך לגרום לבחורה להתאהב בך, אימון אישי קריירה אהבה עבודה, רומנטיקה אהבה, אהבה ראשונה, איך לגרום לאישה שתתאהב בך, אהבה עצמית הגדרה, אהבה ורומנטיקה, לא מצליח לאהוב את עצמי, מתי אמורים בקשר זוגי להרגיש אהבה, רוחניות על לאהוב, איך מפסיקים לאהוב מישהי, איך לגרום למישהי לאהוב אותי, פחד להיות אהוב, מציאת אהבה, לשחרר אהבה נכזבת,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
דיכאון פרידה מקשר זוגי, התמודדות עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם פרידה זוגית, להתגבר על האקסית, דיכאון אחרי פרידה קשה, התמודדות לאחר פרידה מבן זוג, התמודדות עם כאב פרידה קשה - חלק 2
איך להתמודד עם דיכאון אחרי פרידה?

הסיפור המרכזי בהרצאה עוסק בפרידה זוגית, רגשות של דיכאון שמגיעים בעקבותיה, וכיצד להתמודד עם תחושת החיסרון שמלווה את האדם לאחר פרידה. הדגש הוא על איך האדם יכול להתמודד עם תחושות אלו ולהתמודד עם חוויית הפרידה, במיוחד כאשר יש תחושת חיסרון שנגרמת מכך שמישהו אחר לא רוצה אותנו.

נראה כי בשיחה המתוארת, ישנה התמקדות במאבק הפנימי של האדם: האם הוא מרגיש חיסרון במובנים מסוימים, וכיצד הוא מתמודד עם העובדה שהוא לא רצוי בעיני אחרים. שאלת המפתח היא כיצד אפשר להסתכל על החסרונות בחיים שלנו ולראות בהם יתרונות.

תחום זה מתחיל בסיטואציה בה אליעד שואל את המשתתף שיחה, האם הוא חושב שהסיבה שהאדם השני לא רוצה אותו היא כישלון או חיסרון אישי שלו, או שמא יכול להיות שזהו רק עניין של נקודת מבט. דרך התשובות, אליעד עובר לשאלות פילוסופיות כמו "האם יש לנו יתרונות שיכולים להימצא גם במקום בו יש חסרונות?" ומציע לתלמיד למצוא את הדרך להבין את כל העניין ולהתמודד עם החיסרון. המטרה היא שהאדם יתחיל להכיר בעצמו ולהבין את יתרונותיו, תוך כדי מציאת פתרונות לתחושות של דיכאון ותחושת חיסרון.

אליעד שואל את המשתתף איך הוא מרגיש כאשר הוא נתקל בכישלונות או בחסרונות, ומציע לו להסתכל על אותם חסרונות מנקודת מבט שונה. הוא מבקש מהמשתתף לחשוב האם חסרונות הם באמת חסרונות, או שמא הם מורים לנו על צמיחה או הזדמנויות לא מדויקות.

בהמשך, השיחה נוגעת גם בשאלה החשובה של "איך ניתן להפוך את התחושות השליליות למשהו חיובי, ואיך לשנות את...
אליעד: אז תראה, אתה הבנת מה אני אמרתי?

ש: נראה לי שהבנתי

אליעד: עכשיו תסתכל, בנוסף לכל זה יש פה עוד סיפור, מה הסיפור הנוסף? בנוסף לכל זה אם אני אשאל אותך האם אתה חושב שהסיבה שבגללה היא לא רוצה אותך, האם אתה חושב שזה עבורה חיסרון? כן, בגלל זה היא לא רוצה אותך. האם אתה באמת חושב שיש בך חיסרון על זה שאתה רוצה את מה שהיא לא רוצה שתרצה? תגיד לי, לא.

ש: עוד פעם, עוד פעם, מה?

אליעד: אתה רוצה איקס? היא אומרת לך תקשיב, זה חיסרון שאתה רוצה את האיקס הזה, בגלל זה אני לא רוצה אותך. נכון? אנחנו מדברים על הדבר הידוע. נכון?

ש: כן

אליעד: יפה, עכשיו היא חושבת שזה חיסרון שאתה רוצה ושהיא לא רוצה שתרצה את זה?

ש: כן

אליעד: יפה, האם אתה חושב שזה חיסרון? אם היית עם קרניים על הראש, היית חושב שזה חיסרון?

ש: כן

אליעד: אם אתה רוצה את מה שאתה רוצה והיא לא רוצה שתרצה את זה. אתה חושב שזה חיסרון? יש שתי אפשרויות או שכן או שלא. בסדר? עכשיו, אם אתה חושב שזה חיסרון שאתה רוצה את מה שאתה רוצה, זאת אומרת שאם היא אומרת לך אני לא רוצה אותך היא בעצם מזכירה לך את החיסרון הזה. נכון?

אם תגיד, לא, אני לא חושב שזה חיסרון ואני שלם עם זה. סבבה, אבל אז בעצם, למרות שאתה שלם עם החיסרון הזה, זה גורם לך להרגיש רע עם עצמך על זה שיש לך חיסרון, שאתה לא חושב שהוא חיסרון ובגלל זה בעצם דופק אותך בסה"כ הכללי. זאת אומרת בעצם רע לך מול המציאות, לא רע לך מולה, זה לא שאתה אומר, היא הזכירה לי את החיסרון. אתה לא חושב שזה חיסרון אבל בעצם אתה חושב שיש בך חיסרון מעצם זה שיש בך משהו שבגללו לא רוצים אותך. אתה הבנת?

אם אתה חושב שזה חיסרון, אז היא בעצם מזכירה לך את החיסרון שלך ואם אתה חושב שזה לא חיסרון. אז בעצם, בסך הכל הסופי, אם היא לא רוצה אותך, זה אומר שגם אם יש בך יתרון, בגלל היתרון היא לא רוצה אותך ואז מזה משנה?

ש: בסך הכל הכללי היא לא רוצה

אליעד: נגיד שאתה מאוד עשיר ואתה לא חושב שזה חיסרון להיות עשיר ומישהי אומרת לך אני לא רוצה אותך כי אתה מאוד עשיר. אז אתה אומר, אוקי, אני לא רוצה לוותר על זה, אני לא רוצה לוותר על הכסף שלי בגלל שזה תורם לך אבל מהיבט מסוים זה גם חיסרון כי הנה, בגלל זה לא רוצים אותי. זאת האמת, מה לעשות. מהיבט מסוים. עכשיו, תראה, מזה בעצם אומר בסה"כ הסופי? שברגע שהיא לא רוצה אותך או פחות רוצה אותך או וכו' וכו', זה בעצם אומר שהיא מזכירה לך את החסרונות שלך. זה מה שזה אומר

ש: אפשר להוסיף איזה משפט?

אליעד: כן, עכשיו תוסיף

ש: אני, זה מתחבר לי לעניין שהיא בעצם אומרת, היא אומרת תשמע, לך יש איזשהו חיסרון שבגללו אני אומרת טוב, אני אוותר על היתרונות שאני רואה בך. היא בעצם רוצה לחתוך את הקשר כדי להגדיל את הסיכוי שהיא תמצא מישהו אחר גם עם היתרונות שיש לי, בלי החיסרון שיש לי, כאילו להחליף אותי במוצר אחר פשוט.

אליעד: אוקי

ש: אז, זה כאילו קפץ לי ממה שאמרת על ה

אליעד: אוקי, וזה בעצם אומר שהיא חושבת שהיתרונות שלך לא מספיק ייחודיים

ש: כן ויש לזה תחליף

אליעד: או שיותר מזה, היא אומרת גם אם אני יודעת שאני לא אמצא מישהו כמוך, אני עדיין מוכנה לוותר על היתרונות האלה בשביל החיסרון הזה, או במילים אחרות, היא אומרת היתרונות האלה לא מספיק חשובים לי. או יותר נכון, היתרונות שלך הם לא מספיק יתרונות עבורה. כי אם זה יתרונות ייחודיים, אם היא אומרת לך, יש את היתרון שלך לעוד אנשים, אז זה כבר לא יתרון, יתרון פחות. אם היא אומרת, גם אם אני יודעת שאני לא אמצא את זה אצל אחרים, אני בכל זאת לא רוצה אותך, מה היא בעצם אומרת? זה לא באמת יתרון, כי אם זה באמת יתרון היא הייתה חייבת לרצות את זה אצלך.

עכשיו תסתכל, זה עובד ככה, היא אמרה שהיא לא רוצה אותך. לא רוצה אותך, פירושו שהיא חווה בך חיסרון. היא מסתכלת עליך והיא רואה יותר חיסרון מיתרון כי אם היא הייתה רואה יותר יתרון מחיסרון היא הייתה אומרת שהיא רוצה אותך. אוקי, עכשיו, תראה, ברגע שמישהו בעולם, ישות כלשהי בעולם אומרת לך תקשיב, יש בך יותר חיסרון מיתרון בעיני, זה גורם לך גם לראות את זה. זה עושה לך רע. אוקי? זה גורם לך להיזכר בחסרונות שלך. יכול להיות שאפילו זה מזכיר לך שבכלל יש לך חסרונות באופן כללי בלי קשר לזה. אתה כאילו אומר היא לא רצתה אותי בגלל זה, אבל אתה בעצם אומר, כן אבל אני חושב שבכלל לא היו צריכים לרצות אותי בגלל דבר אחר. בתת מודע, בסוף הכללי, בסך הכל הכללי אתה נזכר בחוויית חסרונות.

עכשיו תראה, מה האלטרנטיבות העומדות לרשותך? קודם כל, מה האמת? שבאמת יש בך חסרונות, זאת האמת. יש בך חסרונות ומי שיסתכל טוב יכול להגיע למצב שיראה שיש בך רק חסרונות. וזה לא יהיה שקר. גם אם יש בך רק חסרונות, זה לא יהיה שקר. עצם זה שאתה קיים זה בכלל חיסרון כי אתה ישות מוגדרת, כאילו אתה ביחס לשלמות, לא משנה מה תעשה אתה בחיסרון. לדוגמה, אם נגיד נשים אותך ואת השלמות, לא משנה מה תנסה למכור אתה בחיסרון, נגיד, כי כל דבר שאתה מביא הוא לא מושלם.

מהיבט אחר, יש לך גם יתרונות, מהיבט אחר אין בך לא יתרונות ולא חסרונות אז זה לא משנה בכלל אם יש לך יתרונות או חסרונות. עכשיו, יש פה משחק של החיים שבו האלטרנטיבות שלך הם כאלה: יש לך אפשרות אחת להגיד, אני לא רוצה להרגיש רע מזה שהיא לא רוצה אותי ואז הדרך שלך היא להגיד הוא ננסה למצוא את היתרונות בזה שהיא לא רוצה אותי. למה זה שהיא לא רוצה אותי זה בכלל אמור להחמיא לי? לדוגמה

בא נהפוך את זה, למה זה שהיא לא רוצה אותי זה בכלל יכול להחמיא לי? עכשיו בא נקצין עוד יותר, למה זה שהיא לא רוצה אותי זה אומר שיש לי את החיסרון הזה והזה, למה החסרונות האלה זה בכלל יתרונות? נגיד, שאתה רשמת פה רשימת חסרונות, בא תמצא לי למה כל אחד מהחסרונות האלה זה בכלל יתרון. למה זה שאני אדם כזה וכזה זה בכלל יתרון?

איפה פה הבעיה בדרך הזאת? שאתה אף פעם לא תגיע למשהו מוחלט, אתה יכול למצוא מלא יתרונות, אתה יכול למצוא יתרונות שאפילו יראו לך בדיוק כמו חסרונות בעוצמה. אתה יכול אפילו לשכנע את עצמך וואלה איזה מזל היה לי שהיא לא רוצה אותי ואיזה טוב זה שהיא לא רוצה אותי וכו וכו' ואתה יכול באמת להרגיש את זה.

נגיד כרגע, אם אתה תחפש יתרונות בזה שהיא לא רצתה אותך, אתה יכול למצוא אבל הם יהיו חלשים. אני אומר שאתה יכול להגיע למצב של יתרונות מול חסרונות שווים בעצמה ואתה יכול אפילו להגיע למצב שהיתרונות יותר גדולים מהחסרונות. אבל תמיד בתת מודע שלך ישב, אבל היא לא רצת אותי. גם אם כמה שאתה מרגיש עכשיו רע, אני אהפוך לך את זה לטוב, זה לא יהיה מושלם. כי תמיד תהיה נקודת מבט שאומרת: אבל יש בי חיסרון.

אני אומר עוד פעם, גם אני עכשיו ייקח את הסיטואציה הזאת ויהפוך לך אותה. להביא לך, אם היא לא רצתה אותי, סימן ש, ואני אביא לך את רשימת היתרונות ואיזה יתרונות אתה מרגיש מזה שהיא לא רוצה אותך. ואתה ממש תרגיש שמח, כמו שאתה מרגיש מדוכא, תרגיש שמח, נגיד, עדיין זה לא יהיה מוחלט.

עכשיו, הפתרון המוחלט, אם אתה אומר, אני לא רוצה להרגיש רע, אני באופן מוחלט, לא רוצה להרגיש רע, לא מוכן להרגיש אפילו טיפה אחת רע מזה שהיא לא רוצה אותי. נניח, נניח, אני אומר לך נניח, שם יש רק פתרון אחד והפתרון ללכת לאין הבדל בין דבר להיפוכו, לאין הבדל בין יש לאין, לא יודע כלום, נגמר המשחק. לא יודע, אני לא יודע שהיא לא רצתה אותי, אני לא יודע שהיא רצתה אותי, אני לא יודע מזה טוב, לא יודע מזה רע, לא יודע מה אני רוצה, לא יודע מה אני לא רוצה, אני לא יודע כלום בכלל, נגמר המשחק.

אלא מה, שאם יגמר המשחק, לא יהיה לך רע, אם אתה תחליט לסיים את המשחק ולהגיד אין הבדל, נגמר. אבל בגלל שאתה עדיין במשחק, אז בתת מודע שלך אתה אומר רגע, אבל אם אני אגיד שאני מסיים את המשחק יהיה לי רע כי לא יהיה משחק. עכשיו בשביל לשחק את המשחק את חייב להמשיך לחשוב על טוב ורע. אם אתה חייב להמשיך לחשוב על טוב ורע, אז מחויב המציאות שאתה תרגיש גם רע מזה שהיא לא רוצה אותך. עכשיו, השאלה מה המינונים, ועכשיו השאלה היתרונות והחסרונות. אני אתן לך דוגמה, אם נגיד עכשיו, אתה נגיד תפטר מהרע שאתה מרגיש מזה שהיא לא רוצה אותך, מה היתרון שתקבל? שזה לא רע לך. מה החיסרון שתקבל?

ש: שזה לא טוב לי כשמישהי אחרת תרצה אותי?

אליעד: יפה, לדוגמה עכשיו תכיר מישהי אחרת, זה פחות מרגש אותך

ש: אין לי בעיה עם זה

אליעד: בסדר, אין לי בעיה עם זה כי רע לך פה, מצד שני אח"כ אני אגיד לך טוב פה, אתה תגיד, כן, אבל לא מרגש אותי כבר בחורות, נגיד. אני רק מסביר לך, עכשיו אתה צריך לבחור. קודם כל תבין, אתה רוצה שלמות? שלמות נמצאת מחוץ למשחק והיא באמת מושלמת, רק בגלל שאתה בתוך המשחק זה נראה לך שהשלמות לא מספיק טובה אבל בא נניח שאתה רוצה להישאר בו מסיבה כזו או אחרת, עכשיו, קודם כל אתה יודע שלא משנה מה תעשה תמיד יהיה בך גם חיסרון. נכון, אתה תמיד, לנצח נצחים, גם אם אני אביא לך עכשיו את כולם בעולם שירצו אותך חוץ ממנה, אבל היא לא רוצה אותי. אותה אני רוצה, למה? כי היא מזכירה לך את החיסרון. היא אומרת לך: לא אוהבים אותך בלי תנאים. כולם אוהבים אותך, לא, אבל היא לא אוהבת אותי, אני רוצה שהיא תאהב אותי כדי שיהיה שלם. אין שלם בעולם.

עכשיו, ובא נניח אפילו שהיא תרצה אותך, אתה אפילו תגיע למצב שאתה תגיד אני מעדיף שהיא לא תרצה אותי כדי שאני אוכל להרגיש אח"כ שהיא רוצה אותי, כי אם היא רוצה אותי אז אולי היא כבר לא רואה בי חיסרון ואז היא כבר לא משדרת לי שהיא אוהבת אותי בלי תנאים, אני מעדיף שהיא תגיד לי שהיא לא רוצה אותי ותהיה איתי יותר מאשר שהיא תרצה אותי ותהיה איתי. כי אם נגיד לדוגמה היא אומרת לך, אני לא רוצה אותך והייתה נשארת איתך בקשר, יכול להיות שזה יותר מחמיא לך מאשר אם היא אומרת לך, לא אין בעיה, אני איתך. אין בעיה אני איתך, אוקי, סבבה היא איתי, לא, יש לי חיסרון ובכל זאת היא איתי בקשר? זה בעצם אומר שהיא רואה בי יתרונות כל כך גדולים.

ש: בדיוק

אליעד: זאת אומרת שאפילו אם היא תרצה אותך, יכול להיות שגם בזה יש חיסרון, מצד שני, כן, למה היא לא רוצה אותי, בגלל החיסרון. מצד נוסף, כן יש חיסרון ובכל זאת היא רוצה להיות איתי בקשר.

בקיצור יש פה לופ שלא משנה איך תסובב אותו, אתה נתקע עם חיסרון.

עכשיו, בתוך המשחק פה תבחר, יש לך בחירה, עכשיו, אתה סובל מזה שאתה רואה חסרונות מזה שהיא לא רוצה אותך. עכשיו, אם אתה רוצה לא לסבול מזה, אתה צריך את החסרונות האלה, או לראות אותם כלא משנה, או לראות אותם כיתרונות. זה האלטרנטיבה שלך. עכשיו, מה החיסרון שיקרה? יש פה שני חסרונות שיקרו לך: אחד, אם את היתרונות הללו תראה או כלא משנה, או כיתרונות, אתה מאבד את המילוי שלהם. המילוי שלהם לא יעשה אותך שמח וכל המשתמע מכך, שזה הרבה עלות, זה לא עלות קטנה

ש: היא נראית לי עלות קטנה, כרגע

אליעד: למה, אם תיקח את רשימת החסרונות, נגיד, אני מרגיש בודד, אני מרגיש לא שווה, אני מרגיש זה, ואני אביא אותך למצב שתחשוב שזה טוב, או שתחשוב שזה לא משנה, ממילא כל פעם שמישהו יחמיא לך, כל פעם שמישהו יפגוש אותך, זה כבר לא ישמח אותך יותר, זה כאילו אתה מוותר על כל ההנאות האלה, אפילו להרגיש את הרע הזה. קודם כל תהיה מודע.

אבל חיסרון נוסף שיש, לך כרגע, שים לב, קודם אמרתי חיסרון שיש באופן כללי. עכשיו אני אומר חיסרון שיש לך כרגע בלהביא את עצמך למצב שתוכל לראות את החסרונות האלה כיתרונות או כלא משנה זה המאמץ להפוך את זה במוח וזה כרוך בתרגול, זה כרוך בתרגול, זה כרוך, מכאן אנחנו חוזרים לכללי, כאילו, אם כבר הייתה לך את היכולת להפוך, אז היית נשאר רק עם החיסרון המחויב. החיסרון המחויב אומר שאם תיקח את החסרונות שלך, תהפוך אותם ליתרונות או ללא משנה, ממילא לא תחווה את המילוי.

סתם, אני חושב אם מישהו מבחוץ שומע את זה אם הוא מבין על מה אנחנו מדברים בכלל? אוקיי, אני אומר אבל אתה מבין את הרעיון אבל עכשיו השאלה, האם לך יש באמת את היכולת באמת לקחת את החסרונות האלה ולהגיד וואלה, זה טוב, אני שמח שאני כזה, זה בכלל מעיד על חוזק או משהו כזה.

ש: כרגע לא באופן גבוה מדי

אליעד: אוקי, במה זה תלוי לשפר את היכולת? בדבר אקראי, של לתת דבר והיפוכו. אם אתה לוקח כל יום מאה דברים ואומר אני חייב למצוא את ההיפך שלהם. אני חייב למצוא את ההפך, למה? התיק הזה אתה חושב, שאם שאתה שם אותו יש יותר סיכוי שישדדו לך? או פחות? מה אתה חושב?

ש: פחות

אליעד: יפה, למה יותר? עכשיו, תעשה בהפוך על הפוך, תגיד, בגלל שהוא פחות, לכן, יש יותר סיכוי שישדדו אותי

ש: בגלל שהוא פחות מהודר, אולי יחשבו שהסוויתי את הכסף שיש בתוכו

אליעד: לדוגמה, ואם הוא מהודר, אומרים, רגע אם היה לו כסף, הוא לא היה שם את זה במהודר, הוא היה שם את זה בפשוט. וזה כנראה שבסדר, הוא רק מנסה להרשים אותנו ולא יותר מדי, כי אם באמת היה לו כסף, מה הוא כל כך טיפש לקחת את זה במהודר? סתם, זאת הייתה דוגמה. עכשיו, אם אתה עושה את זה 100 פעם ביום, 1000 פעם ביום, 2000 פעם ביום על מלא דברים, מלא נושאים. אתה אח"כ מגיע למחויבים האלה, מה טוב בלהיות לבד? מה טוב בזה שלא אוהבים אותך? מה טוב בזה שאתה מרגיש חלש? מה טוב בזה? ואז אתה יכול לבחור, מה בא לי עכשיו? ואז אחרי שתהיה לך את היכולת, עכשיו תראה, זה כרוך במאמץ, עכשיו אם לא תהיה מוכן להתאמץ את המאמץ הזה, אז אתה בעצם תתאמץ מזה שאתה סובל את הסבל של עכשיו.

ש: זה מאמץ? לסבול?

אליעד: או שתסבול מהתחושות הרעות של עכשיו או שתסבול מזה שאתה צריך להתאמץ למצוא את ההפך. עכשיו, בא נניח, תקשיב טוב טוב. בא נניח שנמצא את ההיפך ותמצא את היתרונות שיש בחסרונות שרשמת שיש בך. נגיד תמצא את ההיפך, את היתרונות, נגיד. ויכול להיות שאתה תגיד, למרות שאני יודע את היתרונות שיש בזה שאני לבד וזה וזה, אף על פי כן אני לא רוצה לראות את היתרונות, אני רוצה להמשיך לחשוב שזה חסרונות. למה? כי בתמורה אני מקבל יתרונות אחרים, ברגע שאוהבים אותי, אני אגיד זה עושה לי טוב, נניח.

לכאורה, אז מה זה שינה? בשני המצבים אתה חוזר למצב של עכשיו, שרע לך מזה שהיא לא רוצה לדבר איתך. אבל מה ההבדל? אתה יודע מה ההבדל?

ש: כן

אליעד: מה ההבדל?

ש: בחירה

אליעד: נכון, יפה. פה יש לך את הבחירה להגיד, אני בוחר להגיד שזה רע בתמורת משהו אחר וזה אפילו לא תמורת משהו אחר, רגע ופה זה כאילו בלי בחירה, כי פה אתה אומר טוב, מה לעשות, יש לי חסרונות אני לא יודע איך לברוח מהם, אין לך כאילו את היכולת לברוח מהם.

עכשיו, לכאורה תגיד, רגע, אבל גם אם אתה יודע להפוך את זה ליתרונות, עדיין אתה לא יכול לברוח מזה כי אתה אומר כן אבל אם אני אלך על ה, אם אני אגיד שזה יתרונות, אני אפסיד את היתרונות פה ואני לא באמת בלב שלם בוחר להגיד שזה חסרונות, כי אני מפחד לאבד את היתרונות שיש בהיפך. ולכן כאילו נכפה עלי לסבול חיסרון כלשהו. אבל זה לא נכון, למה זה לא נכון? כי שי לך תמיד את האופציה ללכת למושלם. הבנת? אתה הבנת את הסוף?

ש: לא

אליעד: תראה, כרגע, אתה אומר נכפה עלי לסבול מהחסרונות.

ש: אמת

אליעד: לכאורה, אם יהיה לך את השכל של ההיפוכים, אז אתה אומר לא נכפה עלי לסבול מהחסרונות, אני יכול להפוך אותם ליתרונות. אבל עדיין, נכפה עליך לסבול ממשהו אחר. נכפה עליך לסבול מזה שתמיד יהיה חיסרון שכלשהו. כי לכאורה אם תהיה מסוגל להפוך את זה ליתרונות אז למה שתרצה להמשיך לראות את זה כחסרונות? בשביל שתוכל ליהנות מההיפך. נכון? נגיד שאם תפגוש מישהי נגיד שהיא תחייך אליך, יהיה לך טוב, כי אם אתה תגיד לא אכפת לי אז מה אכפת לך שנגיד פגשת אותה? אז אתה מאבד חלק שלם מהחיים.

עכשיו, אז לכאורה, נכון שעכשיו, אתה לא בוחר לסבול מזה, כי אין לך ברירה, כי אין לך ברירה, אתה פשוט חייב לסבול מזה, אתה לא יודע להפוך את זה מספיק. אבל לכאורה, גם אח"כ, גם אם תדע להפוך את זה, עדיין אין לך בחירה. למה אין לך בחירה? כי אמנם יש לך בחירה אם להפוך את זה לחיסרון או ליתרון, אבל בכל מקרה תהיה חייב לסבול ממשהו, או שתסבול מזה שאתה רואה את זה כחיסרון, את החסרונות, או שתסבול מזה שאין לך את היתרון בהיפך. נכון? אז לכאורה, אתה בשניהם תקוע עם אין לי בחירה, אני חייב לסבול ממשהו, רק שפה אתה חייב לסבול מהצורה ופה אתה חייב לסבול בכל מקרה, בלי קשר לצורה.

ולמה זה לא נכון? כי אם יהיה לך את השכל של ההיפוכים, אתה גם יכול להביא את ההיפוך האולטימטיבי שלא רואה שום חיסרון בשום דבר. ואז אין שום חיסרון. ואז אתה בלב שלם בוחר להיות בתוך חסרונות. ובתוך החסרונות אתה בוחר את החיסרון הזה או את החיסרון הזה. אתה הבנת?

ש: כן

אליעד: עכשיו, האם באמת בלב שלם אתה בוחר את החיסרון? האם באמת זה בלב שלם? אז מה התשובה? אם אתה בתוך השכל, זה לא בלב שלם. אבל כשאתה יוצא החוצה, גם לא תהיה לך את השאלה אם זה בלב שלם או לא בלב שלם. אתה הבנת מה אמרתי?

ש: כן

אליעד: מה הבנת אותי?

ש: זה נראה לי כמו הירח

אליעד: אהה ירח, תסבול. אני אומר לך או שתטפס לירח או שתסבול. מה אתה מעדיף?

ש: נראה לי לסבול

אליעד: אז תסבול

ש: כי הירח, פשוט הסיכוי שאני אגיע לשם הוא

אליעד: אוקיי, תסבול. עכשיו, למה, איפה פה השקר? איפה פה השקר? כי אם היית בטוח שזה קשה כמו להגיע לירח, היית אומר רגע, אז בכלל, אוקיי, זה המצב וזה מה שאני רוצה להישאר במצב בנוכחי וזהו. אבל אתה בלב שלך אומר, רגע, מי אמר שזה קשה להגיע לירח? הרי גם לירח הגיעו. נכון? אולי יש איזה פרצה שאם אני אנסה אותה, אני סוגר את העניין? ואולי ייקח לי שנה ואני בסוף אגיע לירח?

ש: אמת

אליעד: ומה אני אומר לך? שזה לא באמת כמו להגיע לירח. זה לא להגיע בקפיצה. זה להגיע לירח בחללית, יש לך חללית מסודרת. אני טוען שהחללית הזאתי היא לקחת מחויבים ולהפוך לאפשריים, זה החללית. אתה לוקח דברים שנתפסים בעיניך כמחויב והופך לאפשרי. מחויב אפשרי, מחויב אפשרי וכו' עד שאתה מגיע לירח. עד שהמחויב תמיד יש חיסרון ויתרון

ש: זאת עבודה ממש קשה

אליעד: למה? זאת עבודה של שכל

ש: נכון, אבל עדיין מאוד מאוד קשה

אליעד: ישבת פעם לפתור תשבצים? תשבצי חשיבה? שחמט? משהו?

ש: כן

אליעד: נגיד, מדעי המחשב, למדת פעם?

ש: כן

אליעד: אוקיי, זה נחשב כמו לשבת ולפתח את המוח. זה נטו, נטו שכל, אני...
  1. חלק 1
  2. חלק נוכחי 👈2
חלק 1
חלק 1
...אין לה בעיה אבל אם היא באמת הייתה רוצה אותך כל כך, למה היא לא יכולה לוותר רק על זה? אם היא כל כך רוצה אותך למה היא לא מוותרת על זה? ש: כי זה כמו שאתה כל כך רוצה מיליון שקל אבל כל הזמן מרחיקים אותך, מרחיקים אותך, מרחיקים את המיליון שקל ממך אז אתה רק סובל כל הזמן מהרצון שלך שהוא לא מתמלא. אליעד: אתה בעצם מנסה לומר, אתה אומר, נכון שהיא לא רוצה להיות איתי בגלל חיסרון מסוים אבל לא אכפת לי שיש לי את החיסרון הזה. ש: כן אליעד: אוקי, ולמה זה לא נכון? אני אגיד לך למה. האם אתה חושב שהחיסרון הזה? האם זה נכון...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
לאהוב ילד בצורה נכונה למה אתה חייב לאהוב את עצמך כדי שיאהבו אותך? אוהב לצחוק אהבה והצלחה לאהוב את החיים איך להפסיק לאהוב משהו? סודות האהבה מנהל שהעובדים לא אוהבים אותו מהי אהבה עבורך? זוגיות אהבה והתאהבות לא אוהבת את ההורים התאהבתי במישהו אהבה רגעית איך לגרום למישהו לאהוב את עצמו? בגידה מתוך אהבה להאמין שוב באהבה האקס התאהב במישהי רוצה שיאהבו אותי המבחן של האהבה לא אומר לי שהוא אוהב לאהוב ללא שום תנאים מחלה של אהבה לאהוב את עצמי ללא תנאים איך לאהוב מישהו בלי תנאים? איך להעניק אהבה בחינם? למה אני לא אוהב שמפרגנים לי? לגרום לגברים להתאהב בי לשכנע מישהו לאהוב אותך פחות לא אוהבת את המראה שלי נוסחאות לאהבה עצמית זוגיות ואהבה אוהב אותי לא אוהב אותי האם אני אוהב אותה? איך אנשים מאוהבים הופכים לשונאים? התאהבות בנשוי מתאהב בקלות איך ילד אוהב את עצמו? לגרום למישהו להתאהב בך האם ההתאהבות היא מהסיבה הנכונה? לגרום למישהי לאהוב אותך בלי תנאים התאהבתי לאהוב אחרים לא אוהב את מי שאוהב אותי לא אוהב סקס איך לא לאהוב את עצמך? להתאהב בבחורות מכשפים להחזרת אהבה אהבה עצמית שלילית להגיד לו שאני אוהבת אותו אישה נשואה התאהבה בי האם יחסים פתוחים מבטאים חוסר אהבה? למה מישהו אוהב את מה שעושה לו רע? השפעת האהבה למישהו על הרצון למה אני אוהבת את הבן שלי? לאהוב בלי גבולות למה לא לאהוב מישהו יותר מידי? אוהב לקבל בחינם עודף אהבה עצמית אוהבת את עצמי לאהוב את הכל המציאות רוצה שתאהב אותה איך גברים מראים אהבה? איך לאהוב את הרע? התאהבה במישהו החיפוש אחרי אהבה לגרום לו להתאהב בי האם זו אהבה או שנאה? האם אפשר לאהוב שתי בחורות במקביל? אוהב אישה נשואה איך לאהוב אותה? למה אתה אוהב? איך להביע אהבה? לאהוב מישהו יותר מידי למה הוא אוהב אותה ולא אותי? אהבה מושלמת לחלוטין לגרום לבן להתאהב בי לספר כמה שאני אוהב שנאה ואהבה החזרת אהבה איך להחזיר אקסים לגרום לעצמך לאהוב שטיפת מוח חברתית לחוסר אהבה עצמית שלמות האהבה למה לא כדאי לאהוב את עצמך? לתת לה לאהוב אותך לקבל אהבה בבלעדיות אמונה באהבה למה אנשים אוהבים בעיות? השפעת האהבה על הרצון רצון לאהוב את עצמי האם אפשרי לאהוב בלי סיבה? עדיין אוהבת אותו עדיין אוהב את האקסית רוצה שיאהבו אותי כמו אלוהים אוהב את עצמי אהבה ללא תנאים בזוגיות לגרום לבת לאהוב אותך לאהוב את הכל באותה מידה איך נוצרת התאהבות לא הדדית? לאהוב משימות משעממות איך אני גורם לה לאהוב אותי? עוד נושאים ...
האתר Love.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא למצוא אהבה, מאמן אהבה, הכוונה אהבה בתחום להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Love.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.1250 שניות - עכשיו 22_10_2026 השעה 23:44:51 - wesi12