אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
אהבה עצמית, איך לאהוב את עצמך, מהי אהבה, למצוא אהבה בחיים, פחד להיות אהוב, האדם המחפש את האהבה, רוצה לאהוב את עצמי, איך מפסיקים לאהוב, לגרום לחברה להתאהב, איך לגרום לבנדם לאהוב אותך, אגו באהבה, מטרת האהבה בחיים, איך לגרום לחבר שלי לאהוב אותי יותר, הפרעת קשב והתאהבות, אהבה לשניים, לקבל ולאהוב את כולם, איך לגרום לגבר להתאהב, הדרך לאהוב, לאהוב הגדרה, איך אהבה נגמרת, גבר נשוי מאוהב, טיפים סגולות לאהבה, התאהבות במטפל, האם זאת אהבה אמיתית, אהבה לא מוצאים כשמחפשים אותה, מה גברים אוהבים, איך לגרום לו להתאהב בי, מחפשות אהבה, אהבה עצמית, איך להתאהב בך, מה בנים אוהבים, לגרום למישהו להתאהב בי, איך תגרמי לו להתאהב בך, מה היא אהבה, להתגבר על רגשות אהבה, כשלא אוהבים יותר, בגידה באהבה, אני אוהב אותה, בגידה והתאהבות, איך לגרום לבחורה לאהוב אותך,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
האם אני לוקח אחריות? כיצד אני יכול לדעת אם אני מזדהה עם דמות הקורבן?

לקיחת אחריות היא נושא חשוב מאוד בהתפתחות האישית שלנו, ואחת השאלות המרכזיות היא עד כמה אנחנו לוקחים אחריות על חיינו. שאלת המפתח כאן היא: איך אנחנו מגיבים כשמישהו מספר לנו סיפור שבו הוא טוען שנעשה לו עוול? האם אנחנו מקבלים את הסיפור כפי שהוא, או שאנחנו שואלים את עצמנו אם יש לו חלק בעוול שנעשה לו?

האם אני מזדהה מיד עם הקורבן?

כאשר מישהו מספר על חוויה קשה שעבר, כמו אונס, גניבה או שוד, כיצד אנו מגיבים? האם אנחנו ישר מזדהים עם הכאב שלו ויוצרים דמות של קורבן, או שאנחנו שואלים את עצמנו האם יכול להיות שהוא שותף לחלק מהבעיה? אליעד מדבר על כך שכאשר אנו ישר רואים את האדם כקורבן מוחלט, זו אינדיקציה לכך שאנו לא לוקחים אחריות, אלא שוכחים לראות את חלקנו במצבים.

מהי הדרך המיטבית להגיב כשמישהו מספר לי על עוול?

כמובן, ייתכן ונכון יהיה לתמוך במישהו רגשית כשמישהו מספר סיפור קשה, אבל השאלה היא מהי התחושה הראשונית שלנו? אם אנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה עשוי להצביע על כך שאנחנו מסירים אחריות גם מחיינו שלנו. אליעד מציע לחשוב בצורה ביקורתית: האם ייתכן שמה שסיפר אותו אדם אינו כל האמת? האם הוא משקר או מציג תמונה חד צדדית?

הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם הקורבן

אם אנו מזדהים עם כל אדם שמספר על עוול שנעשה לו, מבלי לשאול שאלות או לבדוק את הפרטים, אנחנו עשויים לא לראות את כל התמונה. אליעד מדבר על הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם דמות הקורבן, כאשר כל פרט שלא נבדק עלול להיות מניפולציה או חצי סיפור. הוא מביא את הדוגמה של ארגונים כמו חמאס שמציגים את עצמם כקורבנות, אך לעיתים הסיפור שהם מציגים הוא לא שלם או אפילו מוטעה.

מטפלים שמזדהים יותר מדי עם המטופל הם מטפלים גרועים

בזמן טיפול, אליעד מציין שמטפל טוב לא יזדהה מיד עם המטופל ויאמר "אתה מסכן". מטפל טוב יבדוק תמיד את האחריות של המטופל במצב שבו הוא נמצא. הוא ישאל את המטופל: "האם יש לך חלק בבעיה הזו?" או "מה אתה יכול ללמוד מזה?". אם מטפל מזדהה מיד עם הקורבן ומפגין אמפתיה חסרת גבולות, אז הוא ככל הנראה לא מחפש את האמת ומזיק למטופל.

האם אני תמיד מחפש את האחריות שלי?

הכלל שעוזר לנו לצמוח ולהתפתח הוא תמיד לשאול את עצמנו: "איך אני אשם?" כשיש בעיה או סיפור של עוול, תמיד עלינו לחפש את האחריות האישית שלנו. אליעד מדגיש את המשפט של רבי נחמן "פסול לך - הפסולת תהיה שלך", כלומר, כל פעם שאנחנו רואים רע במישהו אחר, כדאי לבדוק את עצמנו: אולי אנחנו נושאים באחריות לכך?

איך להתקדם בחיים?

כדי להתקדם ולהשתפר בחיים, תמיד עלינו לבחון את האחריות שלנו במצב. כאשר אנחנו שומעים סיפור של עוול, אם אנחנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה סימן שאנחנו מסירים אחריות. לעומת זאת, אם נבדוק את עצמנו, נשאל אם יש לנו חלק בתוצאה, אז נוכל לשלוט טוב יותר בחיינו ולצמוח.

לסיכום: לקיחת אחריות היא הדרך לשלוט בחיים

ההמלצה המרכזית של אליעד היא תמיד לקחת אחריות, גם על מה שאנחנו לא בטוחים בו. ככל שנזדהה פחות עם דמות הקורבן, נשאל יותר שאלות ונתבונן במצבים בעיניים ביקורתיות, כך נוכל להתקדם, להיות יותר בשליטה ולהפוך את חיינו לטובים יותר.
לקיחת אחריות על החיים שלך: איך לזהות את מידת האחריות שלך?

השאלה המרכזית היא: עד כמה אתה לוקח אחריות על חייך, ועד כמה אתה מסיר מעצמך אחריות? כיצד ניתן לדעת זאת? ישנן דרכים שונות לבחון זאת, ואחת מהן נוגעת לתגובתך כאשר אתה שומע על אדם שעבר חוויה קשה - אונס, גניבה, רמאות, שוד או כל פגיעה אחרת. איך אתה מגיב כשהוא מספר לך את סיפורו?

האם אתה מזדהה עם הקורבן או מחפש את האמת?

כאשר מישהו מספר שנגרם לו עוול - שהונו אותו, אנסו אותו, רימו אותו, שדדו אותו - מהי התגובה הראשונית שעולה בך? האם אתה מזדהה מיד עם הכאב שלו, רואה אותו כקורבן מוחלט, או שאתה בוחן את הדברים באופן ביקורתי ושואל האם ואיפה הוא עצמו היה אחראי למה שקרה?

ככל שאתה יותר מזדהה עם הקורבן, כך אתה מסיר אחריות

אם ברפלקס שלך, באופן אוטומטי וללא בדיקה, אתה מקבל את סיפורו של האדם כעובדה מוגמרת ורואה בו קורבן חסר שליטה לחלוטין, זו אינדיקציה לכך שגם אתה נוטה להסיר מעצמך אחריות. כלומר, אם אתה נוטה לראות אנשים כמסכנים שאין להם שליטה על גורלם, כנראה שאתה גם רואה את עצמך באותו אופן.

ההבדל בין מה שאתה מרגיש לבין איך שאתה מגיב

יש כאן שתי שאלות נפרדות:
  • איך להגיב למישהו שטוען שנעשה לו עוול? ייתכן שנכון יהיה לתמוך בו רגשית.
  • מהי התחושה הראשונית שעולה בתוכך? האם אתה מיד מזדהה איתו, או שאתה בוחן את המציאות ובודק עד כמה הוא היה אחראי למצבו?
האם אתה בוחן את הסיפור לעומק או מקבל אותו כפי שהוא?

כאשר אדם אומר לך שאנסו אותו, האם אתה ישר מניח שהוא הקורבן או שאתה שואל שאלות כמו: "האם הוא מספר את האמת? האם ייתכן שהוא משקר? האם ייתכן שהסיפור הפוך לגמרי? אולי הוא בעצמו ביצע פשע והוא פשוט מאשים אחרים?"

מטפלים שמזדהים עם המטופל יותר מדי הם מטפלים גרועים

אם תלך לטיפול ותספר למטפל שהחיים שלך קשים, שהבן או בת הזוג שלך גרועים, שהעבודה שלך נוראית ושכל העולם נגדך - ככל שהמטפל יזדהה איתך מהר יותר ויגיד "אתה מסכן, החיים שלך קשים" - כך הוא מטפל גרוע יותר. מטפל טוב לא מזדהה אוטומטית אלא שואל: "האם אתה חלק מהבעיה? מה האחריות שלך במצב הזה?" אם המטפל שלך לא שואל זאת, הוא לא מחפש את האמת.

הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם הקורבן

אם מישהו אומר לך שהוא פגע באנשים, האם תגובתך הראשונית היא אמפתיה? כנראה שלא. אבל אם הוא אומר שפגעו בו, האם אתה מיד מזדהה איתו? אם כן, זו נורת אזהרה. ייתכן שהוא כלל לא קורבן אלא תוקף שמציג את עצמו כך. למשל, מחבלי חמאס נוהגים להציג עצמם כקורבנות ולבכות על עוולות שנעשו להם, אך לעיתים מדובר בתעמולה שקרית.

האם אתה שואל "איך אני אשם"?

לקיחת אחריות פירושה לבדוק תמיד היכן אתה עצמך אשם. רבי נחמן אמר: "פסול לך - הפסולת תהיה שלך", כלומר, כל פעם שאתה רואה משהו שלילי במישהו אחר, חפש כיצד אתה עצמך אשם בכך. מה שזה לא יהיה - אתה נושא באחריות כלשהי.

איך להתקדם בחיים? תמיד לחפש את אחריותך האישית

אם אתה רוצה לצמוח ולהשתפר, הכלל הוא פשוט: לא משנה מה קרה - תמיד חפש את אחריותך במצב. תמיד תשאל "איך אני שותף לפשע?" יש בכך רבדים עמוקים, אך העניין הבסיסי הוא זה: כל פעם שאתה שומע סיפור, אם אתה ישר מזדהה עם הקורבן, סימן שגם אתה מסיר אחריות מחייך.

בדוק איך אתה מגיב לסיפורים של אחרים

כאשר מישהו אומר לך שפגעו בו, האם אתה מגיב אחרת מאשר כאשר מישהו אומר שהוא עצמו פגע באנשים? אם כן, זה סימן שעליך לבדוק את עצמך. האם ייתכן שהוא לא באמת קורבן? האם הוא מספר רק חצי מהסיפור? כמו מחבלי חמאס שטוענים שעברו עוול אבל למעשה מסתירים את חלקם במעשים.

לסיכום: האחריות תמיד אצלך

ככל שאתה נוטה יותר להזדהות עם קורבנות מבלי לבדוק את האמת, כך אתה מסיר אחריות מחייך. אם אתה באמת רוצה לקחת אחריות ולצמוח, בכל מצב שאל את עצמך: "איך אני אשם?", "מה האחריות שלי?", "האם אני רואה את כל התמונה?". כך תוכל להיות בשליטה אמיתית על חייך.
פסול לך, הפסולת תהיה שלך, למה לא להאשים אחרים? הדרכת מטפלים זוגיים
לחזור אחרי בגידה - איך לגרום למישהו לסלוח לך על בגידה? איך לגרום למישהו לא לפחד שתבגוד בו? איך לחזור לאקסית, איך להחזיר את האקסית? זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון אחרי בגידה, יעוץ אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, מה לעשות אחרי בגידה? סליחה לאחר בגידה, חזרה לאחר בגידה, פרידה לאחר בגידה, כאב של בגידה, להתגבר על בגידה
...ואחדד: כאן יש לך 2 אפשרויות. 1 - להסביר למה בגדת בעבר ומה הסיבות שהובילו לבגידה + למה זה לא יקרה שוב. 2 - אפשרות להסביר ולהתמקד, בלמה בגידה לא תקרה שוב בעתיד, כאשר ההתמקדות היא בעתיד, יותר מאשר בסיבות שהובילו לבגידה שקרתה בעבר. ומצד האמת, הדבר ההכרחי הוא, שבת הזוג שלך לא תחשוב שאתה הולך לבגוד בה שוב. ועיקר ההתמקדות שלך צריכה להיות, בלמה בעתיד לא תבגוד בה שוב. ואתה לא צריך להתמקד ולא צריך לפרט יותר מידי, למה בגדת בה בעבר. כי לפעמים הפירוט של הסיבות...
האם כדאי לנסות שוב? האם כדאי לחזור לאקסית? האם כדאי לשמור על קשר עם האקסית? האם יכול להיות לך טוב עם האקסית? איך לדעת האם לחזור לאקסית? האם להיפרד? האם להילחם על הקשר? האם להתגרש? האם ללכת לטיפול זוגי? איך לקבל החלטה לגבי האקסית?
האם כדאי לנסות שוב? האם כדאי לחזור לאקסית? האם כדאי לשמור על קשר עם האקסית? האם יכול להיות לך טוב עם האקסית? איך לדעת האם לחזור לאקסית? האם להיפרד? האם להילחם על הקשר? האם להתגרש? האם ללכת לטיפול זוגי? איך לקבל החלטה לגבי האקסית?
...איך לבדוק בצורה מעשית אם יש סיכוי שהקשר יצליח הפעם? כדי לקבל החלטה מושכלת ומדויקת, אליעד ממליץ על שיטה מעשית וברורה. קחו דף ועט ורשמו בצורה מסודרת: מה היה טוב בקשר? מה היה רע בקשר? למה נפרדתם? (הסיבות המדויקות) מה השתנה מאז הפרידה ועד היום? האם הסיבות שבגללן נפרדתם עדיין קיימות, או שנפתרו? אם אין לכם מושג ברור למה נפרדתם, זה סימן לכך שאין ביניכם תקשורת טובה, וזה כשלעצמו בעייתי מאוד. כדי שתוכלו לחזור לאקס בהצלחה, אתם חייבים להבין בדיוק מה גרם לפרידה...
איך לפתח רצון לתת? איך להשתחרר מרצון לקבל? איך ליהנות מנתינה? אלטרואיזם, איך להיות אלטרואיסט? איך לגרום למישהו ליהנות לתת? איך לאהוב בלי תנאים? איך לגרום למישהו לרצות לתת? איך ליהנות מחוסר שליטה?
איך לפתח רצון לתת? איך להשתחרר מרצון לקבל? איך ליהנות מנתינה? אלטרואיזם, איך להיות אלטרואיסט? איך לגרום למישהו ליהנות לתת? איך לאהוב בלי תנאים? איך לגרום למישהו לרצות לתת? איך ליהנות מחוסר שליטה?
...איך לפתח רצון אמיתי לתת? בני אדם רבים מתקשים ליהנות מנתינה ומתקשים להשתחרר מהרצון המתמיד לקבל. אליעד כהן מסביר כיצד אפשר לגרום למישהו שלא נהנה לתת, להתחיל להרגיש הנאה אמיתית מנתינה, ולא לתת רק מתוך חובה או מתוך הרגשה שאין ברירה. מה מונע מאנשים ליהנות מנתינה? ראשית, אליעד מדגיש שאנשים אוהבים לקבל כי הם חווים בכך שליטה, והנתינה נתפסת בעיניהם כוויתור על שליטה, חולשה או ניצול. אדם שלא נהנה לתת מרגיש שנותנים לו תנאים ומגבלות, ושכאשר הוא נותן, הוא למעשה...
אהבה / לאהוב / להתאהב - מהי אהבה של אמת ואיך להשיג אותה?
...בעולם, מחפשים אהבה. ומחפשים אהבה, היינו להתאהב, לאהוב ולהיות נאהב. ולאו דווקא על ידי אדם אחר, אלא גם על ידי דבר אחר. כי האדם רוצה לחוות את רגש האהבה. ויש מי שמתאהב באדם אחר, ויש מי שמתאהב באיזה דבר אחר, כגון רעיון כלשהו חפץ כלשהו אתגר כלשהו וכיוב. והאדם רוצה לקבל אהבה, בין אם זה מאדם אחר, ובין אם זה מדבר אחר. כגון לדוגמה האדם שחושב שאלוהים אוהב אותו, ואז הוא מרגיש נאהב וכיוב. וכולם רוצים, שהאהבה תהיה של אמת וכולי. ועל האדם לדעת את האמת, שכל אהבה...
אהבה עצמית / לאהוב את עצמך - מהי אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמך?
...אך אדם בוגר שינסה להתעלם מהביקורת העצמית שלו כלפי עצמו, אדם כזה, בסך הכל מדחיק ונאבק בשיפוטיות שלו כלפי עצמו. וממילא האהבה העצמית שלו לעצמו, לעולם לא יכולה להיות שלמה אמיתית וטובה באמת. בגלל שיש כאן הדחקה של השיפוט העצמי. אז מה עושים? איך להגיע לאהבה עצמית אמיתית? תשובה: הדרך היחידה להגיע לאהבה עצמית אמיתית, היא על ידי הבנה, קבלה ושיפוטיות חיובית. על האדם להתרגל לדון את עצמו לכף זכות ולשפוט את עצמו בצורה חיובית. ואין הכוונה לומר, כי על האדם לשקר...
אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
...החרדה שלי? או שאני יכולה לפתור את החרדה ולבחור האם להביא ילד מסיבות אחרות? מדוע פתרון של סיכוי - סיכון אינו מספיק? יש אנשים שאומרים שצריך להסתכל על הבאת ילדים במונחים של סיכוי - סיכון, כלומר, לשקול את היתרונות מול החסרונות. אבל זו לא תשובה מספקת במקרה הזה, כי באמת יש סיכון גבוה שיקרה משהו רע, והסיכון להרגיש רע במקרה של אסון הוא עצום. לכן, הפתרון הוא לא רק לשקול את הסיכויים, אלא לטפל ישירות בגורם הסיכון - כלומר, בתחושות התלות הרגשית שהופכות את הילד...
איך לדעת כמה אני רוצה משהו? איך לדעת האם אני באמת רוצה משהו? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת כמה אני אוהב משהו? איך לדעת האם אני באמת אוהב משהו? איך לדעת כמה הרצון שלי חזק? אין לי חשק לכלום, אין לי אנרגיה לכלום, איבוד משמעות
איך לדעת כמה אני רוצה משהו? איך לדעת האם אני באמת רוצה משהו? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת כמה אני אוהב משהו? איך לדעת האם אני באמת אוהב משהו? איך לדעת כמה הרצון שלי חזק? אין לי חשק לכלום, אין לי אנרגיה לכלום, איבוד משמעות
...בדבר אחר עד שיאכל. אם הוא רעב אך מסוגל להתמקד במשימות אחרות, סימן שהרעב אינו חזק במיוחד. איך ניתן ליישם את ההבנה הזו על רצונות אחרים? - אם משהו באמת חשוב לך, לא תוכל להתעלם ממנו או להמשיך בחייך כאילו כלום. - אם אתה מרגיש כאב אמיתי, לא תוכל לעשות שום דבר אחר עד שתטפל בו. - אם אתה באמת אוהב מישהו, לא תוכל להרגיש מסופק בלעדיו. איך הרצון משפיע על האנרגיה שלך? רצון יוצר אנרגיה לפעולה. אדם פועל כי הוא מאמין שהפעולה תביא לו תועלת. אם אתה מסוגל להמשיך לפעול...
אומנות הפיתוי, איך לא להתחיל עם מישהו? אומנות החיזור, איך להתחיל עם מישהו? איך ליצור משיכה רגשית? איך לגרום לה לאהוב אותך? איך להתחיל עם בחורה? איך לא להתחיל עם בחורה? איך להתחיל עם נשים? איך להתחיל עם גברים? להיות קשה להשגה, תחושת כיבוש, יחס מגעיל
...משום שהלוגיקה שעומדת מאחוריה, היא שכעיקרון בן אדם רוצה להרגיש טוב. ובן אדם לא רוצה להרגיש רע. וברגע שמישהו מרגיש רע, הוא יעשה את מה שהוא יכול כדי לא להרגיש רע. שזה בעצם אומר, שאם תתייחס למישהו בצורה רעה, הוא ירגיש מכך רע והוא ירצה לקבל ממך ייחס טוב. ואז ממילא הוא יתחיל לרצות אותך, ויתחיל להימשך אליך, כדי להרגיש טוב, בגלל הרע שהוא מרגיש ממך כרגע. או לדוגמה, נניח שאתה מתייחס למישהו אחר בצורה מגעילה, והבן אדם שמתייחסים אליו בצורה מגעילה מרגיש מזה רע...
השתקפות של האחר בך, לרצות את הכל כאלוהים ולסבול כבן אדם, לשאול את השאלה הנכונה, כעס עצמי
השתקפות של האחר בך, לרצות את הכל כאלוהים ולסבול כבן אדם, לשאול את השאלה הנכונה, כעס עצמי
...שאדם יהיה מודע יותר, כך יזהה בקלות רבה יותר את ההשתקפויות האלו, אבל זה גם עלול להגדיל את המתח הפנימי, מאחר שהוא יתחיל לראות יותר חלקים שהוא אינו אוהב בעצמו. האם באמת אנחנו רוצים את הסבל שלנו? אליעד מסביר שבכל אדם קיימות שתי נקודות מבט פנימיות עיקריות: מצד אחד, נקודת מבט של אלוהים, שהיא התודעה שרוצה את הכל, גם את הכאב והסבל. מצד שני, נקודת מבט אנושית ומוגבלת, שלא רוצה את הכאב וסובלת ממנו. כאשר אדם חווה כאב, לדוגמה, תחושת בדידות או כעס, בתוכו נמצאות...
טיפים לניהול שיחה, אני לא זמין עכשיו, אהיה זמין יותר מאוחר, איך לדבר נכון? איך ליצור כימיה? איך לעשות למישהו טוב? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? תקשורת בין אישית, מערכות יחסים, NLP
טיפים לניהול שיחה, אני לא זמין עכשיו, אהיה זמין יותר מאוחר, איך לדבר נכון? איך ליצור כימיה? איך לעשות למישהו טוב? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? תקשורת בין אישית, מערכות יחסים, NLP
...נגיד הייתי שם? ש: איתך. אליעד: אני אחזור איתך? מישהו שולח לך הודעה את לא יכולה לדבר איתו אני אחזור אליך תוך חצי שעה, מה נגיד יותר נחמד לשומע לשמוע מאשר אליך? ש: השם שלו. אליעד: לא עכשיו כמובן שאפשר להגיד הי זה וזה מה שלומך אני אחזור אליך בסדר אבל לא מדובר על זה משהו במקום המילה אליך אבל לפני אליך. ש: אתקשר עמך. אליעד: עמך? זה פילוסופי אני הייתי אומר נגיד אחזור לדבר איתך כי אליך זה הלבוש של ה - לדבר איתך המחויב שלו זה לדבר איתך נגיד מישהו התקשר והוא...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
אהבה הצלחה וחיים טובים - הספר על: מהי אהבה, איך ליצור אהבה, איך לגרום למישהו לאהוב אותך, אהבה והתאהבות, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: איך ליצור אהבה, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מהי אהבה, האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Love.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אהבה, אימון אישי אהבה, הכוונה אהבה ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Love.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0791 שניות - עכשיו 02_07_2025 השעה 04:29:56 - wesi12