אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה 2 גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים, טיפולים לשינוי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
אהבה עצמית, איך לאהוב את עצמך, מהי אהבה, למצוא אהבה בחיים, האם אהבה היא הכל בקשר, לגרום לה להתאהב בך, לגרום לגבר להתאהב בך, כיצד ליגרום לגבר לאהוב אותי, אהבת ילדים והורים, באהבה ואמונה, לא מצליח לאהוב את עצמי, איך לגרום למי שאת אוהבת להתאהב בך, לגרום לאהוב, התאהבות ואהבה, איך לעשות כדי שמישהו יאהב אותי, איך לאהוב את החיים, מטפל אישי, מחפשות אהבה, איך לגרום למישהי לאהוב אותך, מה בנים אוהבים, איך לגרום לי לאהוב את עצמי, איך לגרום למשהי לאהוב אותי, מבחן אהבה אמיתית, כיצד לאהוב את עצמי, לא מוצאת אהבה, אהבה לשניים, איך אני יכולה לגרום לו שוב לאהוב אותי, איך גורמים למישהו להתאהב בי, אהבה, מחפשים אהבה, אהבה אמיתית זה כש, מדריך אישי, מהי אהבה ללא תנאי, רוצה להתאהב, סוגי אהבה זוגית, אוהב לנצח, איך לגרום לאהוב אותך בטירוף, געגועים לאהוב, מטרת האהבה בחיים, אהבה גורמת להצלחה בחיים,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨2 גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים, טיפולים לשינוי הזהות המינית, התאבדות של מטופל, איך לא לגרום למטופל להתאבד? איך לגרום למטופל לא להתאבד? סגנונות של טיפול, גישות של מנטורים לחיים, טיפול מתוך חיסרון, איך לאהוב את עצמך? שנאה עצמית בגלל טיפול, להשתנות מתוך אהבה, לעשות שינוי מתוך אהבה, להשתנות מתוך בחירה, להשתנות מתוך שלמות, טעויות של מורים רוחניים
וכאן נסביר על 2 גישות טיפוליות, 2 גישות של מטפלים שהאדם רוצה להיעזר בהם, 2 גישות של יועצים, 2 גישות של מנטורים לחיים וכולי. ונסביר מה ההבדל בין השיטה של אליעד כהן לשיטות אחרות ומהי שיטת EIP ועוד.

וההבדל שבין 2 הגישות האלו, הוא מאוד חשוב. וקריטי מאוד שהאדם יבין את 2 הגישות האלו ושיבין את ההבדלים שבין 2 הגישות האלו, כי 2 הגישות השונות האלו, עשויות להיות הבדל כמעט שבין חיים למוות ובין אושר לסבל וכולי. וגישה אחת מובילה את האדם אל האושר והשנייה אל הסבל. ולמרות שנראה ששתיהן כאילו דומות, הן שונות.

והעניין הוא, כך: בן אדם בא לטיפול כדי לטפל בבעיה שיש לו. דהיינו, הוא מניח שיש לו בעיה כלשהי. לדוגמה, בן אדם שרוצה לטפל בכך שיש לו בעיה רגשית, של רגישות יתר. דהיינו, שאותו אדם חושב שהוא רגיש יותר מידי והוא רוצה לטפל בבעיה שלו. דהיינו, הוא רוצה להפסיק להיות רגיש יותר מידי אלא להיות פחות רגיש. עד כאן הכל נשמע הגיוני וטוב ויפה.

ואז הולך לו אותו אדם, אל מטפל שיעזור לו להיות פחות רגיש. ועכשיו המטפל אמור לעזור לאותו האדם להיות פחות רגיש. עד כאן הכל נשמע הגיוני.

אבל כאן יש 2 גישות ו2 דרכים איך להסתכל על העניין הזה. ואלו 2 גישות טיפוליות שונות לחלוטין אחת מהשניה, ואני אסביר.

ברמת העיקרון, האדם אמר שיש לו בעיה של רגישות יתר. המטפל רוצה לעזור לאדם שתהיה לו פחות רגישות. דהיינו, גם המטפל וגם האדם מסכימים שיש כאן בעיה של רגישות יתר שרוצים לטפל בה. עד כאן הכל נשמע טוב והגיוני.

אבל יש כאן 2 גישות שונות. גישה אחת היא הגישה הפשוטה, כפשוטם של דברים, היא בעצם מניחה שלאדם יש רגישות יתר + שרגישות יתר זו בעיה שצריכים לטפל בה. ומכך נובע שנעשה כל מאמץ אפשרי כדי לטפל בבעיה שהגדרנו.

הגישה השניה אומרת, שמצד האמת אין שום בעיה, ושזה בסדר גמור ומושלם שיש לאדם רגישות יתר. ושהאדם לא חייב להפסיק את הרגישות יתר שלו. אלא שהאדם בוחר לרצות בבחירה חופשית מלאה, לטפל בכך שיש לו רגישות יתר. ואנחנו רוצים לעזור לבן אדם להגיע למצב שבו הוא ירגיש שיש לו שליטה על רגישות היתר שלו. ואז הוא יוכל לבחור האם כמה מתי ואיך הוא רוצה שתהיה לו רגישות יתר.

דהיינו, הגישה הראשונה שהיא הגישה הכללית הפשוטה ביותר של כל היועצים והמטפלים וכולי, היא שכדי לעזור לאדם אנחנו נניח שיש לו בעיה שאנחנו רוצים לטפל בה. הגישה השלמה יותר והנכונה יותר, היא, שלאדם אין שום בעיה מצד האמת. אלא שהאדם בוחר להגדיר את המצב שלו, כבעיה. ואנחנו ננסה לעזור לאדם לשלוט במצב שלו, ולאפשר לו לבחור לשנות את המצב שלו. אבל לא בהכרח שהאדם חייב לשנות את המצב שלו.

ואני אוסיף. ב 2 הגישות יש הסכמה שהאדם נמצא במצב מסוים. אין שום מחלוקת על העובדות. גם ניתן לומר ש 2 הגישות מסכימות לכך שהאדם מגדיר את המצב שלו בהגדרה כלשהי, לדוגמה: רגישות יתר, התמכרות לסמים, התמכרות לסקס, חרדה חברתית, כעס ועצבים וכיו"ב. דהיינו, יש הסכמה על העובדות ויש הסכמה על כך שהאדם מגדיר את המצב שלו תחת הגדרה כלשהי.

2 הגישות גם מסכימות שהאדם רוצה לשנות את המצב שלו. ו 2 הגישות גם רוצות לעזור לאדם לשנות את המצב שלו. עד כאן הכל זהה.

אבל בגישה הנפוצה, יש הסכמה עם האדם שיש לו בעיה, ושהוא צריך לפתור את הבעיה שלו, שהוא צריך להפסיק להיות עם רגישות יתר, צריך להפסיק את ההתמכרות לסקס, צריך להפסיק את החרדה החברתית שלו וכיו"ב.

לעומת הגישה הנכונה, שהיא שיש הסכמה על כך שהאדם רוצה לשנות את מצבו ושלא טוב לו המצב שלו. אבל אין הסכמה על כך שבאמת יש כאן בעיה. ולמה? כי מצד האמת, הכל מושלם בכל מקרה תמיד.

ועל האדם שלא רוצה שתהיה לו רגישות יתר, עליו לא להיות ברגישות יתר מעצם זה שיש לו רגישות יתר. ועל האדם לא להיות בחרדה מכך שהוא בחרדה. ולא להיות בכעס כלפי זה שהוא בכעס. ולא להיות בהתמכרות לפתור את ההתמכרות שלו.

דהיינו, רוב ככל הגישות באות לעשות שינוי, מתוך אלימות, אכזריות, רוע, שנאה וכולי. דהיינו, נניח אדם שמכור לפורנו, אז מי שרוצה לעזור לו, מסתכל על ההתמכרות לפורנו כעל דבר גרוע מאוד, כעל אויב, כעל השטן, כעל משהו מאוד גרוע, שצריכים לטפל בו ולהיפטר ממנו.

ואני אחדד: אני לא אומר שהגישה הנפוצה היא של אלימות וכעס כלפי המטופל. אני כן אומר שכל הגישות הן באלימות כלפי התופעה שבה רוצים לטפל. דהיינו, אנחנו לא נכעס ולא נשנא את האדם שהוא סובל מכעסים. אבל אנחנו כן נכעס על תופעת התקפי הזעם לכשעצמה.

והגישה הזאת שהיא הגישה הכללית, השורש שלה הוא, התפישה שיש טוב ורע. ושאם הגדרנו משהו כרע, אז אנחנו צריכים להתרחק ממנו ולטפל בו וכולי.

והחיסרון המרכזי של הגישה הזאת, הגישה הנפוצה ביותר, הוא שהיא עשויה לגרום לאדם לשנוא את עצמו ולכעוס על עצמו ולפתח בעיות חדשות עם עצמו.

דהיינו, נכון שאנחנו לא נכעס על האדם שסובל מהתקפי זעם, אלא ננסה להכיל אותו וכולי. אבל אנחנו נסכים איתו שהתקפי זעם והתקפי עצבים, זאת אכן מחלה שצריכים לטפל בה. ומה יקרה אם אותו אדם יתקשה לטפל בבעיה שלו? מה יקרה אם אותו אדם לא יצליח לטפל ברגישות יתר שלו?

אז כמובן שתקרה תופעה הפוכה, שבה האדם מתמלא בכעס עצמי, על עצם זה שהוא בכעס. והאדם מתחיל לשנוא את עצמו, על כך שהוא לא מצליח להשתנות.

ובכל תרחיש, נוצרת כאן בעיה עוד יותר גדולה. שהאדם אולי פותר בעיה אחת, אבל יוצר בעיה אחרת. כי מצד האמת האדם אמור להכיל בעצמו גם את כל התכונות השליליות שיש בעולם. ולהיות אלוהים, זה להיות שלם עם הכל. שלם עם כך שיש בך מאה אחוז שנאה כלפי העולם. ושלם עם זה שיש בעולם מאה אחוז שנאה כלפיך. שלם עם זה שאתה גם השטן. ושלם גם עם זה שהשטן מתעלל בך. כי להיות אלוהים, זה להיות הכל וכולי.

ומתוך המקום של להיות אלוהים, מתוך המקום הזה האדם בוחר איך הוא רוצה לחיות ואיך הוא רוצה לצמצם את הרצון שלו וכולי.

וכמובן שכאשר המטופל מגיע עם בעיה של חרדה חברתית לדוגמה, אז ברור שאנחנו לא ננסה להשאיר אותו עם הבעיה של החרדה החברתית שלו. אבל לאורך כל הטיפול, יש מסר לתת מודע שעובר אל המטופל. והשאלה היא, האם המסר הוא שאתה חולה במחלה שצריכים לטפל בה ושהיא רק רעה ושאתה חייב להיפטר ממנה. או שהמסר הוא של הכלה, שנעזור לך להיות מסוגל לשלוט בתכונה שיש לך. כי ככה אתה רוצה ולא כי ככה אתה חייב.

ואלו כמובן 2 גישות שונות לחלוטין. והשיטה של אליעד כהן שיטת EIP, היא מתוך מקום של להיות אלוהים. לתת לאדם את נקודת המבט של אלוהים. שבפועל זה אומר שעוזרים לאדם לשנות את עצמו, לא מתוך מקום של שנאה כלפי עצמו, אלא מתוך לאפשר לאדם להיות מסוגל לבחור את הרצון שלו ולשלוט יותר ברצון שלו, כי ככה הוא רוצה. אבל לא מתוך מקום של שנאה וכעס על התכונה שהאדם מנסה לשנות.

וכן על זה הדרך, ניתן לראות את העניין של "טיפולי המרה" ו"טיפולים לשינוי הזהות המינית" וכיו"ב, שהוציאו אותם אל מחוץ לחוק. כי רוב ככל המטפלים בעניינים האלו, הם כמובן שונאים את הרעיון שגבר חושב שהוא אישה או שהאישה חושבת שהיא גבר וכיו"ב. ורובם ככולם הומופובים וחושבים שזה אסון שגבר נמשך לגבר או אישה נמשכת לאישה וכיו"ב. ולכן הם פועלים מתוך שנאה, עד כדי כך שלפעמים גורמים למטופל להתאבד וכיו"ב, מרוב שנאה עצמית של האדם כלפי עצמו.

ומצד האמת, במה תלוי האם ובאיזו גישה המטפל שלך יטפל בך? תשובה: הכל תלוי בתפישת המציאות של המטפל עצמו. האם הוא רואה את החיים כמחויב או כאפשרי. וזה בסדר גמור לחשוב שמשהו מחויב. ולא מחויב לחשוב ששום דבר לא מחויב. אבל גם לא מחויב לחשוב שמשהו מחויב. וככל שהמטפל יותר מבין שזה בסדר גמור גם להיות השטן, כי אלוהים הוא גם שטן וגם הכי אלוהים טהור שיש, הרי שמנקודת המבט הזו, יותר קל לו לעזור לאדם לבחור לשלוט ברצון של עצמו ולא לגרום לאדם לשנוא את עצמו וכולי.
חקירת סיבת הרצון, מה הסיבה שאני רוצה משהו? לגלות את סיבת הרצון, אני רוצה בלי סיבה, רצון מבחירה חופשית, של מי הרצון הזה? למה אני רוצה משהו? למה יש לי רצון? מה הסיבה של הרצון? לא מוצא את הסיבה
חקירת סיבת הרצון, מה הסיבה שאני רוצה משהו? לגלות את סיבת הרצון, אני רוצה בלי סיבה, רצון מבחירה חופשית, של מי הרצון הזה? למה אני רוצה משהו? למה יש לי רצון? מה הסיבה של הרצון? לא מוצא את הסיבה
...אותו להרגיש או לחשוב דברים חדשים ללא סיבה. לדוגמה, אם האדם לא יודע על קיומה של מדינה מסוימת, למה הוא לא פשוט מתחיל לדעת עליה בלי סיבה? העובדה שהאדם לא יכול להרגיש או לדעת דברים חדשים ללא סיבה מוכיחה שלכל דבר בחיינו, ללא יוצא מן הכלל, יש סיבה מסוימת, גם אם היא נסתרת מעינינו. מה יקרה אם אדם באמת יגיע למסקנה שאין סיבה לרצון שלו? לפי אליעד, אם האדם יגיע לחוויה של וודאות מוחלטת של אין סיבה לרצון מסוים, הוא עשוי להרגיש תחושת חופש גדולה. במצב כזה, הוא מבין...
איך עובד תהליך גמילה מהתמכרות? איך עובד תהליך להפסיק לאהוב מישהו? איך עובד תהליך להפסיק לרצות משהו? האם ההבנה שאני לא אוהב אותה אלא את מה שהיא נותנת לי? האם זה משפיע על האהבה שלי אליה? איך להיגמל מהתמכרות?
איך עובד תהליך גמילה מהתמכרות? איך עובד תהליך להפסיק לאהוב מישהו? איך עובד תהליך להפסיק לרצות משהו? האם ההבנה שאני לא אוהב אותה אלא את מה שהיא נותנת לי? האם זה משפיע על האהבה שלי אליה? איך להיגמל מהתמכרות?
...להפסיק לאהוב מישהו? איך עובד תהליך להפסיק לרצות משהו? האם ההבנה שאני לא אוהב אותה אלא את מה שהיא נותנת לי? האם זה משפיע על האהבה שלי אליה? איך להיגמל מהתמכרות? איך נוצרת תלות רגשית במערכת יחסים? תלות רגשית נוצרת כאשר אדם מרגיש שהצד השני בקשר מעניק לו תחושות חיוביות שהוא אינו מסוגל לקבל בשום דרך אחרת. אדם עשוי למצוא את עצמו אובססיבי, רכושני וחרדתי, מפחד שבן הזוג יבגוד בו, או מרגיש שאינו מסוגל לחיות בלעדיו. תלות כזאת יכולה להמשיך גם אחרי שהקשר מסתיים...
קשה להשגה במערכות יחסים, איך לא להילקח כמובן מאליו? האם חייב להיות קשה להשגה? כמה להיות קשה להשגה? איך לגרום למישהו לרצות אותך יותר? מה זה קשה להשגה? האם זה טוב להיות קשה להשגה? להיות קל להשגה, לגרום למישהו לרדוף אחריך
קשה להשגה במערכות יחסים, איך לא להילקח כמובן מאליו? האם חייב להיות קשה להשגה? כמה להיות קשה להשגה? איך לגרום למישהו לרצות אותך יותר? מה זה קשה להשגה? האם זה טוב להיות קשה להשגה? להיות קל להשגה, לגרום למישהו לרדוף אחריך
...ופחות מוערך. הוא מדגים זאת עם ראייה: אף אחד לא מתלהב מזה שהוא רואה, משום שזה קל להשגה ומובן מאליו. לעומת זאת, אם כולם סביבך היו עיוורים ורק אתה היית רואה, היית מעריך את היכולת הזאת יותר. מה הסכנה של להיות קשה מדי להשגה? אך לצד היתרונות של להיות קשה להשגה, אליעד מזהיר מפני חסרונות משמעותיים לא פחות: כאשר אתה קשה להשגה יתר על המידה, הצד השני עלול להרגיש דחוי, לא אהוב ולא מספיק טוב. התחושה שאתה לא רוצה אותו עלולה לפגוע ברגשותיו, וכתוצאה מכך הוא עלול...
איך למנוע התאהבות? איך לגרום למישהו לא לאהוב מישהו אחר? איך לגרום לאקסית לא להתאהב בגבר אחר? איך לגרום למישהו לא לאהוב משהו? איך לגרום לאקסית להתגעגע אליך? מה לעשות אם האקסית יוצאת עם מישהו? איך למנוע ממישהו לבגוד? איך להתמודד עם קנאה בזוגיות? מאוהב במישהי אחרת, מאוהבת בגבר אחר, רוצה מישהו אחר, הכירה מישהו, הכיר מישהי, התאהב במישהי, התאהבה במישהו
...יתאהב באף אחת אחרת. עם דגש על כפי שהוא רוצה. כגון, אם לדוגמה הוא רוצה שתהיי פחות נחמדה אליו, אז תהיי פחות נחמדה אליו, כי זה מה שהוא רוצה. והמהות היא, שככל שיהיה לו יותר טוב איתך, ככה יש פחות סיכוי שהוא יבגוד בך עם מישהי אחרת. וכמובן שיש יוצא דופן, שאם יש חשש לבגידה, או באופן כללי שאם אחד מבני הזוג מתאהב במישהו אחר, אז יש גם מצב שבו דווקא צריך להיות לא נחמד, כדי שהבוגד יפחד לאבד את הטוב שיש לו בזוגיות הנוכחית, ושהוא יותר על הטוב האחר עם האדם האחר...
למה היא לא רוצה אותי? למה הוא לא רוצה אותי? למה לא רוצים אותי? אני לא מספיק טוב, למה היא לא אוהבת אותי? למה הוא לא אוהב אותי? יותר טוב מרע, יותר רע מטוב, מעשה מפלומפ, האויב של הטוב, למה לא אוהבים אותי?
למה היא לא רוצה אותי? למה הוא לא רוצה אותי? למה לא רוצים אותי? אני לא מספיק טוב, למה היא לא אוהבת אותי? למה הוא לא אוהב אותי? יותר טוב מרע, יותר רע מטוב, מעשה מפלומפ, האויב של הטוב, למה לא אוהבים אותי?
...יותר טוב? אליעד כהן מדגיש שגם אם משהו עושה לאדם טוב מאוד, האדם עדיין יכול להחליט לוותר עליו אם הוא חושב שיש אלטרנטיבה שתעשה לו עוד יותר טוב. למשל, עובד מאוד טוב בעסק עדיין יכול להיות מפוטר, אם המעסיק יחליט שהוא מעדיף לצמצם עובדים באופן כללי. זאת אומרת, ייתכן שאדם יעשה יותר טוב מרע, אבל לאדם שמקבל את ההחלטה יש רצון אחר, שגורם לכך שבסופו של דבר הוא יוותר עליו. כלומר, זה לא עניין של כמה טוב האדם נותן בפועל, אלא ביחס לרצונות ולאלטרנטיבות המדומיינות של...
התאהבות וירטואלית, המתחזים, התאהבות שקרית, להתאהב בדמות וירטואלית, התאהבות דמיונית, התאהבות מהירה, התאהבות בלי להיפגש, התאהבות לא הגיונית, אהבה לא הגיונית, התאהבות אסורה, איך נוצרת התאהבות באינטרנט? התאהבות בהתכתבות
התאהבות וירטואלית, המתחזים, התאהבות שקרית, להתאהב בדמות וירטואלית, התאהבות דמיונית, התאהבות מהירה, התאהבות בלי להיפגש, התאהבות לא הגיונית, אהבה לא הגיונית, התאהבות אסורה, איך נוצרת התאהבות באינטרנט? התאהבות בהתכתבות
...שמספקת את הצורך הרגשי שלה. בסופו של דבר, לאחר שהאדם הזה לא יתאים למציאות שהיא יצרה, היא עשויה לגלות שהאדם מאחורי ההודעות לא היה כלל כפי שדמיינה. כיצד הרגשות משפיעים על תפיסת המציאות? אליעד מדבר על הקשר בין המצוקה הרגשית של האדם לבין הסיבות שגורמות לו להאמין בסיפורים שהוא עצמו יוצר. ככל שהמצוקה של האדם גדולה יותר, כך הוא יהיה יותר מוכן לקבל מציאות דמיונית או לא הגיונית. אדם שסובל מאוד עשוי להתמכר לדברים שמזיקים לו, כמו סמים או הימורים, או להתאהב במישהו...
פחד להרגיש טוב, פחד להרגיש רע, פחד להיפגע, פחד להתמכר, פחד להתאהב, פחד להתאכזב, פחד מכישלון, 2 תנאים להרגיש טוב, איך המוח מרגיש טוב? איך להרגיש טוב בלי רע? פחד להיכשל, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, איך להיות מאושר? טוב ורע
פחד להרגיש טוב, פחד להרגיש רע, פחד להיפגע, פחד להתמכר, פחד להתאהב, פחד להתאכזב, פחד מכישלון, 2 תנאים להרגיש טוב, איך המוח מרגיש טוב? איך להרגיש טוב בלי רע? פחד להיכשל, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, איך להיות מאושר? טוב ורע
...לנסות למצוא דרך להרגיש טוב בלי להרגיש רע. הכוונה היא לפתח את היכולת ליהנות כשהדבר קיים, מבלי להרגיש רע כאשר הוא חסר. הוא מציין, כי בעולם אידיאלי, אדם היה רוצה לחוות את ההנאה מהדבר שהוא רוצה, אך ללא ההתמכרות לו. כשהוא היה מחזיק בו, היה נהנה, וכשלא היה לו, לא היה אכפת לו. איך אפשר להרגיש טוב בלי רע? לסיום, אליעד מציע פתרון נוסף שקשור לשאילתות שיכולות להיכנס לאתר בנושא הזה, כמו איך להרגיש טוב בלי רע, פחד להרגיש טוב, פחד להתאהב, פחד להיפגע ועוד. הוא...
אובססיה בזוגיות, אהבה בריאה, אהבה לא בריאה, זוגיות בריאה, זוגיות לא בריאה, התאהבות אובססיבית, זוגיות אובססיבית, אהבה אובססיבית, זוגיות טובה, זוגיות לא טובה
אובססיה בזוגיות, אהבה בריאה, אהבה לא בריאה, זוגיות בריאה, זוגיות לא בריאה, התאהבות אובססיבית, זוגיות אובססיבית, אהבה אובססיבית, זוגיות טובה, זוגיות לא טובה
...ללמוד מהסביבה שדברים מסוימים הם טובים ואחרים רעים. תפיסות אלו מוטמעות בתודעה ומשפיעות על האופן בו האדם חווה את המציאות. כשהאדם חושב שהוא מוצלח, או שיש לו ערך בזכות הזוגיות, הוא נהיה תלוי לחלוטין באישורים מהסביבה, וכתוצאה מכך נוצר פחד ואובססיה שמא לא יקבל את האישור או האהבה הרצויה. הוא מדגים זאת בכך שתינוק שרק נולד לא מבחין בין טוב לרע, בין הצלחה לכישלון. רק עם הזמן, דרך חינוך חברתי וסביבתי, האדם מתחיל לייחס משמעות לדברים מסוימים ולהעדיף אותם. התהליך...
למה בן אדם רוצה שיאהבו אותו? למה אנשים רוצים לעשות סקס? האם יחסים פתוחים מבטאים חוסר אהבה? למה אנשים רוצים שיאהבו אותם? רצון להרגיש נאהב, איך נוצרה המשיכה המינית? למה אנשים אוהבים סקס? חשק מיני
למה בן אדם רוצה שיאהבו אותו? למה אנשים רוצים לעשות סקס? האם יחסים פתוחים מבטאים חוסר אהבה? למה אנשים רוצים שיאהבו אותם? רצון להרגיש נאהב, איך נוצרה המשיכה המינית? למה אנשים אוהבים סקס? חשק מיני
...שלו יאהב אותו בלבד, בגידה תערער את כל הבסיס הרגשי שלו ותגרום לו להרגיש חסר ערך. כלומר, הפחד מבגידה הוא הפחד להרגיש לא נאהב, לא רצוי ולא מיוחד. ככל שהאדם פחות תלוי רגשית בכך שאוהבים אותו, כך הוא פחות יפחד מבגידה. איך דת וחינוך משפיעים על היחס לסקס? בהרצאה אליעד כהן מציג גם השפעה תרבותית על היחס לסקס ואהבה. הוא מביא כדוגמה את החברה הדתית שבה היחס לסקס שלילי מאוד, וכך אנשים שגדלו בחינוך כזה עלולים לפחד מסקס ולהרגיש אשמה לגביו. מנגד, בחברה חילונית שבה...
רגש לא הגיוני, תחושה לא הגיונית, רגשות לא הגיוניים, השלכה רגשית, השתקפות רגשית, מה ההיגיון של הרגש? כעס מודחק, שנאה מודחקת, אהבה מודחקת, אהבה לא הגיונית, שנאה לא הגיונית, למה מישהו אוהב אותך? למה מישהו כועס עליך? הדחקה
רגש לא הגיוני, תחושה לא הגיונית, רגשות לא הגיוניים, השלכה רגשית, השתקפות רגשית, מה ההיגיון של הרגש? כעס מודחק, שנאה מודחקת, אהבה מודחקת, אהבה לא הגיונית, שנאה לא הגיונית, למה מישהו אוהב אותך? למה מישהו כועס עליך? הדחקה
...לכן, בכל פעם שמישהו כועס עלינו או אוהב אותנו יתר על המידה, יש לשאול את עצמנו האם מדובר ברגש אותנטי או השלכה רגשית של אירוע או אדם אחר מעברו. מה החשיבות של הבנת תופעת ההשלכה הרגשית? אליעד מסכם שהבנת ההשלכה הרגשית עוזרת לנו להבין טוב יותר את עצמנו ואת מערכות היחסים שלנו. כאשר אנו מודעים לכך שרגשותינו עשויים להיות מנותבים מאירועים אחרים, אנו יכולים לנהל טוב יותר את התגובות הרגשיות שלנו. לדוגמה, אדם ששמח מאוד אחרי שזכה בלוטו יגיב אחרת גם לאירועים שליליים...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים, טיפולים לשינוי הזהות המינית, התאבדות של מטופל, איך לא לגרום למטופל להתאבד? איך לגרום למטופל לא להתאבד? סגנונות של טיפול, גישות של מנטורים לחיים, טיפול מתוך חיסרון, איך לאהוב את עצמך? שנאה עצמית בגלל טיפול, להשתנות מתוך אהבה, לעשות שינוי מתוך אהבה, להשתנות מתוך בחירה, להשתנות מתוך שלמות, טעויות של מורים רוחניים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
אהבה הצלחה וחיים טובים - הספר על: איך ליצור אהבה, מהי אהבה, איך לגרום למישהו לאהוב אותך, אהבה והתאהבות, איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: אהבה והתאהבות, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך לגרום למישהו לאהוב אותך, האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Love.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר, הכוונה אהבה, ייעוץ אהבה ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Love.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1367 שניות - עכשיו 08_07_2025 השעה 12:45:57 - wesi12