אליעד כהן מתחיל בהרצאה בנושא של איך לרצות את מה שיש לך, איך לראות את היתרונות של מה שיש לך במקום להרגיש חסר. הוא מציין שכולם רוצים משהו אחר ממה שיש להם, אך השאלה היא איך ניתן לרצות את מה שיש לך, איך להרגיש טוב עם המציאות שלך. הוא מציין שבכל דבר יש יתרונות וחסרונות, והשאלה היא אם תוכל לראות את היתרונות של מה שיש לך כעת, או שתבחר לראות את החיסרון.
כדי להסביר את הנושא, הוא מבצע דימוי שבו מדבר על השפעת הדמיון על האדם, במיוחד איך הדמיון יכול להוביל אותנו לראות מצבים בצורה שונה. הוא מסביר שאם נדמיין מצב שבו אנחנו כבר משיגים את מה שאנחנו רוצים, אז נוכל להתמודד עם הרצון הזה בצורה הרבה יותר טובה. דמיון עוזר לנו להבין את המצב הנוכחי ומוביל אותנו לפתרון.
אליעד מציין גם שלדמיון יש יכולת להפוך בעיות למציאות. הוא משתמש בדימויים של אנשים המפנטזים על דברים בעתיד או זוכרים אותם מהעבר. זה יכול ליצור תחושות של רע או טוב, תלוי איך אנחנו תופסים את הדימוי.
המרדף אחרי הרצון
בהמשך, אליעד פונה להבהיר כיצד הרצון יוצר תחושות של חיסרון ותחושת תסכול. הוא מסביר שהמרדף אחרי הרצון גורם לאנשים לחשוב שמה שיש להם לא מספיק טוב. הוא מבצע דימוי נוסף של סיטואציה שבה אדם שואל את עצמו "מה אני רוצה?" ומגלה שהרצון הבא נובע מתוך תחושת חסר. לדעתי, כל רצון מגיע ממקום של חיסרון שמוביל אותנו לרצות משהו יותר טוב או שונה.
איך להיות מאושר?
בשלב הזה, אליעד מתאר איך כל אדם יכול להבין את הרצון שלו דרך הדימויים. הוא מציין שלפעמים יש אנשים שמגיעים לנקודה שבה הם מרגישים שאינם מבינים את הרצון שלהם או אינם יודעים איך לשאול את עצמם את השאלות הנכונות. הוא מבצע תרגול נפשי של דימוי שמטרתו להבין את הרצון הפנימי שלנו ולפני שנגיע לתשובה "מה אני רוצה?" נוכל להרגיש שהרצון לא תמיד נדרש לשנות את מה שיש לנו כעת.
הפסקת המשחק וההשלמה עם המציאות
אליעד מסביר איך אם תמשיך לחפש רצון אחר, תמצא את עצמך מסתובב במעגל ללא תכלית. התסכול לא...
- איך לרצות את מה שיש לך?
- מה זה דמיון ואיך הוא משפיע על הרצון?
- האם אפשר להפסיק את המרדף אחרי הרצון?
- מהו האושר האמיתי?
- האם הרצון יפסיק אם נשלים עם המציאות?