אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
אהבה עצמית, איך לאהוב את עצמך, מהי אהבה, למצוא אהבה בחיים, אהבה שנאה, כיצד לגרום לגבר שלך להתאהב בך, כיצד לאהוב את עצמי, אהבה לשניים, לגרום למישהו להתאהב בי, איך גורמים לגבר להבין שהוא אוהב אותך, יחסי מין מאהבה, מה יותר טוב אהבה או התאהבות, איך לגרום למי שאת אוהבת להתאהב בך, כמה זמן תחזיק האהבה שלנו, איך לגרום לנער להתאהב בך, אהבה ורומנטיקה, מטרת האהבה בחיים, איך לגרום לחברה לאהוב אותי, איך לגרום לבחורה להתאהב בך מחדש, יועץ אישי, איך להתאהב, חסרונות האהבה, לאהוב את עצמך חיצונית, אהבה ושנאה רגש הדדי, איך לגרום למשהי לאהוב אותי, כיצד גורמים להתאהב, איך גורמים לבחורה להתאהב בך, איך להפסיק לאהוב סאדו מאזו, איך לגרום לגבר להתאהב, לזמן אהבה דרך מחשבה, איך לגרום לה להתאהב בי, באהבה ובאמונה, איך להיות בטוחה שנער אוהב אותך, איך ליגרום לבחורה לאהוב אותי, לגרום לגבר להתאהב בך, איך לגרום לבנים להתאהב בך, איך גורמים לילדה לאהוב אותך, איך גורמים למישהו לאהוב אותי, האם קיימת אהבה, רגש להתאהב,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:31אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
למה אנשים מפחדים להביא ילדים לעולם?

רבים מתלבטים האם להביא ילדים או להישאר אל - הוריים, מתוך חשש מפני ההשלכות הרגשיות, הכלכליות והחברתיות של ההורות. אנשים שבוחרים להיות אל - הוריים עושים זאת לעיתים מתוך חשש כבד מפני פגיעה רגשית שעלולה להיגרם להם אם יקרה משהו רע לילדם. למשל, אישה אחת פחדה מאוד להביא ילד כי היא חששה שאם תביא ילד, הוא עלול להיפגע או אפילו למות, והיא לא תוכל לשאת את הכאב הנפשי שיתלווה לכך. האישה הזו היא דוגמה למישהי שלוקחת אחריות רבה ואינה מקבלת החלטות בקלות דעת, אלא בוחנת מראש את היכולת שלה להתמודד עם התוצאות.

לדוגמה, כמו שאדם אחראי לא ייקח הלוואה מהבנק בלי לוודא מראש כיצד יוכל להחזיר אותה, כך אותה אישה רצתה להיות בטוחה במאה אחוז שתוכל לעמוד בלחץ הנפשי של הורות. היא תכננה מראש את כל ההיבטים הכלכליים והרגשיים, ונמנעה מגישת ה"נזרום ונראה מה יהיה", מחשש להסתמך על אחרים במקרה של קושי.

הפחד שלה התמקד בדאגה לילד: הפחד שהוא ימות, ידרס בכביש, יעבור התעללות בגן, ייאנס, יירצח ועוד. החרדה התבססה על ההבנה שקשה מאוד לאדם להגן אפילו על עצמו, ולכן כמעט בלתי אפשרי מבחינתה לדמיין כיצד תגן על ילד חסר ישע. בעקבות כך, היא שקלה ברצינות לבחור באל - הורות - החלטה מודעת שלא להביא ילדים לעולם, כדי להימנע מהחרדות והכאבים הצפויים.

איך להתמודד עם הפחד מהורות?

אליעד כהן הסביר שהפחד של אותה אישה דומה לפחדים רבים אחרים שיש לאנשים, כגון הפחד להיכנס לזוגיות, הפחד מבגידה, או הפחד להתאהב ולהיפגע. הוא נתן דוגמה של אדם שמפחד להתחיל עם מישהי כי הוא חושש שתדחה אותו. האדם הזה יוכל להתמודד עם הפחד רק אם יצליח להרגיש טוב עם עצמו גם במקרה שיידחה. במילים אחרות, הפחד אינו נובע מהפעולה עצמה אלא מהתלות בתחושת הטוב שאדם מצפה לקבל מהפעולה. אם אפשר לחוש טוב ללא תלות בתוצאה, הפחד מתפוגג.

איך להרגיש טוב בלי להביא ילד?

על מנת להתמודד עם הפחד מהורות, אליעד הציע שהאישה תדמיין את עצמה כאמא שחווה רגעים טובים עם הילד שלה, ותשאל את עצמה מדוע היא נהנית מאותם רגעים. התשובות עשויות להיות:
  • הילד נותן לה תחושת משמעות בחיים.
  • הוא גורם לה להרגיש שייכת.
  • הוא יוצר אצלה תחושת משפחתיות.
  • הוא מספק לה תחושת ביטחון שהיא לא תהיה לבד בעתיד.
  • הוא מאפשר לה להרגיש כאמא טובה.
לאחר זיהוי הצרכים הללו, עליה למצוא דרך להרגיש את התחושות האלו גם ללא ילד. למשל, אם היא מפחדת להזדקן לבד, עליה לפתור את הפחד ישירות ולא באמצעות הבאת ילד. לאחר שתרגיש שהיא יכולה להשיג את התחושות הללו בעצמה, ללא תלות בילד, רק אז תוכל לבחור באמת האם היא רוצה ילד או לא, ממקום של חופש אמיתי ולא מתוך פחד.

מדוע לא מספיק לשקול "סיכוי מול סיכון"?

יש גישה שאומרת שעל האדם לשקול יתרונות מול חסרונות. אך אליעד מסביר שזה פתרון לא מספיק, כי באמת יש סיכון משמעותי שמשהו רע יקרה לילד. במקום זאת, הפתרון הוא לטפל ישירות בגורם לפחד - התלות הרגשית בדבר. אם האדם יכול להרגיש טוב גם ללא הדבר שהוא פוחד לאבד, הוא משחרר את עצמו מהפחד.

איך גישה זו קשורה לזוגיות ולחיים בכלל?

אליעד כהן מדגים את הרעיון גם בתחום הזוגיות. למשל, אדם שפוחד להתחיל עם מישהי כי הוא זקוק לאישורה כדי להרגיש טוב, צריך ללמוד להרגיש טוב בלי קשר לתגובת האישה. רק כאשר הוא יוכל להרגיש את תחושת הטוב הזו בכוחות עצמו, הוא ייגש לאישה מתוך חופש בחירה ולא מפחד.

היכולת להרגיש טוב בלי תלות במשהו מאפשרת בחירה חופשית אמיתית. אם האדם כבר מרגיש מסופק ומאושר בלי ילדים, הוא יכול לבחור להביא ילדים ממקום נקי מפחד. אם יגיע למצב שבו הוא משיג את כל הטוב שהוא מדמיין שהילדים יעניקו לו ללא ילדים, הוא עשוי לבחור שלא להביא ילד כלל, אך זו תהיה בחירה אמיתית ולא כפויה.

מה באמת מניע אנשים אל - הוריים?

רוב האנשים האל - הוריים אינם בוחרים בכך באמת, אלא מתוך פחד. רבים מהם רואים את העולם כאכזרי, ולו היו יכולים לבחור מראש האם להיוולד או לא - רבים היו בוחרים שלא להיוולד מלכתחילה. הם אינם מסוגלים לדמיין את עצמם מסתדרים עם האתגרים והכאב שהחיים מציבים, ובמיוחד לא עם הקושי שבהבאת ילדים לעולם.

איך להגיע לבחירה חופשית אמיתית לגבי ילדים?

האדם האידיאלי, לפי אליעד, הוא מי שיכול להביא ילדים וגם לא להביא ילדים, ומרגיש טוב בשני המצבים. רק אז, אחרי שהוא מסוגל להרגיש מסופק גם בלי ילד, הוא באמת בוחר אם להביא ילדים או לא, ממקום של חופש אמיתי. המטרה היא להבין מה טוב שילדים יכולים להעניק, ולהשיג את הטוב הזה באופן עצמאי. רק אז הבחירה להורות הופכת להיות נקייה מלחץ ופחדים, ובאמת חופשית.
התמודדות עם הפחד מהבאת ילדים לעולם

הייתה אישה שיכלה להביא ילדים, וכיוון שהיא יכלה להביא ילדים, היא רצתה להביא ילדים. מנגד, הייתה גם אישה אחרת שרצתה להביא ילדים, אך לא יכלה להביא ילדים. עם זאת, מרבית הנשים בעולם חושבות שאם הן מסוגלות להביא ילדים, עליהן להביא ילדים - בדומה לאופן שבו אנשים גבוהים מצופים להיות שחקני כדורסל, או אנשים בעלי מראה חיצוני נאה מצופים להיות דוגמנים. כך נוצרה תפיסה שכאשר אישה יכולה להביא ילדים, היא צריכה להביא ילדים.

הפחד מהאחריות שבהבאת ילדים

האישה המדוברת פחדה להביא ילדים. מה היה מקור הפחד שלה? היא חששה כי אם תביא ילד לעולם, עלול לקרות לו דבר רע, והיא לא תוכל לשאת זאת. מדובר באישה אחראית, שלא מקבלת החלטות פזיזות. היא אינה אדם שלוקח הלוואה מהבנק מבלי לבדוק מראש כיצד להחזיר אותה. לפני שהיא מקבלת החלטות, היא בוחנת לעומק האם תוכל לעמוד בתוצאות שלהן. באופן דומה, לפני שהיא תביא ילד, היא רוצה להיות בטוחה במאה אחוז שהיא מסוגלת להתמודד עם כל מה שכרוך בכך.

לעומת אנשים שמביאים ילדים מתוך גישה של "נזרום עם החיים ונראה מה יהיה", היא לא רצתה להיות תלויה בחסדי אחרים. היא רצתה לתכנן מראש את ההיבטים הכלכליים והרגשיים הכרוכים בהורות. בסופו של דבר, היא הגיעה למסקנה שאם תביא ילד, היא תהיה בלחץ רגשי תמידי: היא תאהב את הילד שלה עד מאוד ולכן תפחד מכל סכנה שעלולה לאיים עליו. היא תפחד שהוא ימות, שתתרחש תאונה, שהמטפלת בגן תתעלל בו, שיאנסו אותו, שירצחו אותו - וכל הפחדים האפשריים יהפכו למציאות נפשית קשה עבורה. האדם בקושי מסוגל להגן על עצמו, אז איך הוא יכול להגן על מישהו אחר? בשל הפחדים הללו, היא שקלה להיות אל - הורית, כלומר, לבחור במודע לא להביא ילדים לעולם.

כיצד להתמודד עם הפחד?

האישה רצתה לדעת איך להתמודד עם הפחד שלה מהבאת ילדים, אך לא קיבלה תשובה מספקת לכך. לכן היא ניסתה לנסח את השאלה שלה מחדש, וכך הצליחה למצוא תשובה.

הפחד שלה לא היה שונה מהפחדים של אנשים בתחומים אחרים. לדוגמה, יש אנשים שחוששים להיות בזוגיות כי הם מפחדים שיבגדו בהם, או אנשים שחוששים לעבוד בעבודה מסוימת כי הם מפחדים שיפטרו אותם. באופן דומה, יש אנשים שפוחדים להתאהב כי הם חוששים להיפגע. הפתרון לכל המצבים הללו הוא אחד: אדם צריך ללמוד כיצד להרגיש טוב כאינדיבידואל, בלי תלות בגורמים חיצוניים.

למשל, אדם שפוחד להתחיל עם אישה כי הוא מפחד שהיא תדחה אותו - אם הוא יוכל להרגיש טוב גם במקרה של דחייה, יהיה לו אומץ לגשת אליה. אם הוא לא מסוגל להתמודד עם הדחייה, הוא לא ינסה בכלל. במילים אחרות, הפחד לא נובע מהפעולה עצמה, אלא מהאפשרות להרגיש רע אם הדברים לא יסתדרו כפי שהוא רוצה.

יישום הפתרון לגבי פחד מהורות

כדי להתמודד עם הפחד מהבאת ילדים, האישה צריכה לדמיין את עצמה כאמא ולדמיין כמה טוב יוצא לה מהחוויה הזו. חשוב שהיא לא תתמקד בצד השלילי, כלומר, בחרדה ובפאניקה שהיא חוששת מהן, אלא רק ברגעים החיוביים שיש לה עם הילד.

כשהיא מדמיינת רגע טוב עם הילד, עליה לשאול את עצמה: "למה טוב לי כל כך מהילד הזה? מה הוא גורם לי להרגיש?" התשובות שיכולות לעלות הן:
  • הוא גורם לי להרגיש משמעות.
  • הוא גורם לי להרגיש שייכות.
  • הוא גורם לי להרגיש משפחה.
  • הוא גורם לי להרגיש שאני אמא.
  • הוא נותן לי תחושת ביטחון בכך שאני לא אהיה לבד בעתיד.
השלב הבא: להרגיש את הטוב הזה בלי ילד

לאחר שזיהתה מה הילד גורם לה להרגיש, השלב הבא הוא למצוא דרך לחוות את התחושות האלו גם בלי להביא ילד. אם למשל היא אומרת שהיא רוצה ילד כי היא פוחדת להזדקן לבד, היא צריכה להתמודד ישירות עם הפחד מהזדקנות לבד, בלי לקשור זאת להבאת ילדים.

אם היא תוכל למצוא פתרון שיאפשר לה להרגיש טוב עם עצמה גם בלי ילד, אז יהיה לה חופש בחירה אמיתי: היא לא תהיה תלויה בילד כדי למלא את הצורך הרגשי שלה. היא תוכל לשאול את עצמה: "האם אני רוצה להביא ילד כדי להתמודד עם החרדה שלי? או שאני יכולה לפתור את החרדה ולבחור האם להביא ילד מסיבות אחרות?"

מדוע פתרון של "סיכוי - סיכון" אינו מספיק?

יש אנשים שאומרים שצריך להסתכל על הבאת ילדים במונחים של "סיכוי - סיכון", כלומר, לשקול את היתרונות מול החסרונות. אבל זו לא תשובה מספקת במקרה הזה, כי באמת יש סיכון גבוה שיקרה משהו רע, והסיכון להרגיש רע במקרה של אסון הוא עצום. לכן, הפתרון הוא לא רק לשקול את הסיכויים, אלא לטפל ישירות בגורם הסיכון - כלומר, בתחושות התלות הרגשית שהופכות את הילד להכרחי.

הקשר לזוגיות ולחיים בכלל

באופן כללי, כאשר אדם רוצה משהו מאוד, אבל מפחד מההשלכות שלו, עליו לשאול את עצמו: "איזו תחושת טוב אני מקשר לדבר הזה, וכיצד אני יכול להרגיש את אותה תחושה גם בלי הדבר הזה?"

לדוגמה, אם גבר מפחד להתחיל עם אישה כי הוא זקוק לאישור שלה כדי להרגיש טוב, הוא צריך ללמוד להרגיש את האישור הזה בעצמו, בלי תלות באחרים. רק לאחר שיצליח בכך, הוא יוכל לגשת לאישה ממקום של ביטחון ובחירה חופשית, ולא מתוך פחד.

האם אפשר להרגיש טוב בלי ילדים ועדיין לרצות ילדים?

שאלה שעולה היא: "אם אני כבר מרגישה טוב בלי ילדים, למה שאמשיך לרצות ילדים?" והתשובה היא שיש הבדל בין "לא לרצות" לבין "לא להיות תלוי". אדם יכול להרגיש מסופק בלי משהו, אך עדיין לבחור בו מתוך רצון חופשי.

לדוגמה, אם האישה תצליח להרגיש את כל היתרונות שהילד אמור להביא לה גם בלי ילד, היא תוכל לבחור אם היא עדיין רוצה להביא ילד או לא. אם היא תגיע למצב שבו היא משיגה את כל מה שהיא מחפשת ממקום אחר, ייתכן שהיא לא תרגיש צורך בילד כלל.

מה מניע את רוב האנשים האל - הוריים?

לרוב, אנשים שבוחרים לא להביא ילדים עושים זאת לא מבחירה אמיתית, אלא מתוך פחד. רובם חושבים שהעולם הזה אכזרי, וחלקם אף היו מעדיפים לא להיוולד מלכתחילה. אם היה להם כפתור שמאפשר לבחור בין "להיוולד" או "לא להיוולד", רבים מהם היו בוחרים באפשרות השנייה.

הסיבה לכך היא שהם רואים את החיים כמקום של סבל, ולכן הם לא רוצים להביא עוד מישהו לסבל הזה. במקרים רבים, הם לא באמת בוחרים לא להביא ילדים, אלא פשוט לא מצליחים לראות איך הם יכולים להסתדר עם הרעיון.

המסקנה: איך להגיע לבחירה אמיתית?

האדם האידיאלי הוא מי שיכול להיות מסוגל גם להביא ילדים וגם לא להביא ילדים, תוך שהוא מרגיש טוב עם שתי האפשרויות. רק אז יש לו בחירה חופשית אמיתית. הדרך להגיע לשם היא לוודא שכל מה שהילדים אמורים לתת לו, הוא כבר יכול להשיג בעצמו, ואז להחליט מה הוא רוצה לעשות.
היו הייתה אישה שיכלה להביא ילדים ובגלל שהיא יכלה להביא ילדים היא רצתה להביא ילדים הייתה גם אישה שרצתה להביא ילדים ולא יכלה להביא ילדים אבל רוב הנשים בעולם חושבות שבגלל שהן יכולות להביא ילדים אז הן צריכות להביא ילדים כמו שאנשים גבוהים הם צריכים להיות שחקני כדורסל אנשים שנראים טוב צריכים להיות דוגמנים אז אישה יכולה להביא ילדים היא צריכה להביא ילדים ככה החליטו, עכשיו מפה לשם משם לפה היא פחדה להביא ילדים למה היא פחדה להביא ילדים כי היא פחדה שהיא עכשיו תביא ילד ולילד יקרה דבר רע ואז היא לא תוכל לשאת את זה היא אישה אחראית היא לא מפגרת היא לא הולכת לבנק ולוקחת הלוואה ולא בודקת איך להחזיר היא לפני שהיא לוקחת הלוואה היא רוצה להיות בטוחה במאה אחוז שהיא תוכל להחזיר אז היא אומרת עכשיו אני אביא ילד היא לא אומרת בוא נביא ילד ומה שיהיה יהיה מקסימום נהיה דתיים שהשכנים יפרנסו אותנו לא בצורה כזאת.

היא חושבת מראש מי יפרנס ואיך יהיה והגיעה למסקנה שאם היא תביא ילדים יהיה לה לחץ רגשי היא תפחד היא מאוד תאהב את הילד שלה אז היא תפחד שיקרה לו דבר רע והיא תפחד שהוא ימות והיא תפחד שהוא ירוץ בכביש וידרס והיא תפחד שהמטפלת בגן תתעלל בו והיא תפחד שיאנסו אותו והיא תפחד שירצחו אותו וכל הפחדים בעולם היא תפחד, הרי בן אדם בקושי על עצמו יכול לשמור עכשיו היא הולכת לשמור על מישהו אחר בקיצור היא מאוד פחדה להביא ילדים והיא כבר שקלה להיות אל הורית אני לא רוצה ילדים רוצה לא להביא ילדים בכלל להיות אל הורית זה נקרא, מפה לשם משם לפה היא עכשיו אמרה אני רוצה לדעת איך אני יכולה להתמודד עם הפחד להביא ילדים אז אני שאלתי אתכם שאלה ואז לא בדיוק הייתה תשובה אז בסך הכל החלפתי את השאלה ואז מצאתם את התשובה.

נגיד שמישהו אומר אני מפחד להיות בזוגיות כי אני מפחד שיבגדו בי או שמישהו אומר אני מפחד לעבוד באיזה מקום כי אני מפחד שיפטרו אותי זה אותו דבר אותה שאלה מה התשובה נגיד שמישהו מפחד להתאהב כי הוא מפחד להיפגע מה הפתרון לזה הפתרון לזה הוא אתה צריך למצוא דרך להרגיש טוב כאינדיבידואל ואז אתה תוכל להרשות לעצמך להתאהב ולהיפגע, לדוגמה אתה מפחד להתחיל עם בחורה כי אתה מפחד שהיא תגיד לך לא אם אתה תהיה מסוגל להרגיש טוב גם אחרי שהיא תגיד לך לא יהיה לך אומץ להתחיל איתה אם לא אתה לא יכול להתחיל איתה כי אתה בעצם מסתכן בסיכון מאוד גדול היא יכולה להגיד לך לא ואז אוי ואבוי מה יקרה. עכשיו מה שזה בעצם אומר ברמה שלנו בנושא של הבחורה הזאת שהפתרון הוא כדלקמן היא צריכה לדמיין שיש לה ילדים והיא צריכה לדמיין כמה טוב יוצא לה מזה שיש לה ילדים, תתרכזו עכשיו היא צריכה לשכוח לרגע אחד את הרע של הילד היא צריכה לא להסתכל על החלק הרע שכשיש לה ילד אז היא תהיה בלחץ בפאניקה ובחרדה לא להסתכל על זה היא צריכה רגע אחד לדמיין שטוב לה עם הילד היא צריכה לדמיין את הילד ברגע טוב.

וכשהיא מדמיינת את הילד הזה ברגע טוב היא צריכה לשאול את עצמה למה כל כך טוב לי מהילד הזה למה טוב לי ממנו ואז התשובה תהיה ואז יכולות לבוא עוד כל מיני תשובות למה אני כל כך אוהבת את הילד הזה כי הוא גורם לי להרגיש משמעות כי הוא גורם לי להרגיש שייכות כי הוא גורם לי להרגיש משפחה כי הוא גורם לי להרגיש שאני טובה כי הוא גורם לי להרגיש שאני אמא כי הוא גורם לי משהו, אוקי זאת אומרת בעצם שמה שמדביק אותה לילד זה הכי הזה כי הוא גורם לי להרגיש אמא כי הוא גורם לי משהו ואז מה שצריך לעשות היא צריכה למצוא דרך להרגיש את הכי הזה בלי הילד צריך למצוא דרך נגיד היא אומרת לדוגמה היא אומרת אני כל כך אוהבת את הילד הזה כי אני מרגישה שאם אני אזדקן הוא יוכל לעזור לי נגיד אוקי שאני אף פעם לא אהיה לבד שתמיד יהיה לי ילד שיאהב אותי אז צריך להיכנס עוד לעומק שלו ולהבין נגיד שהיא מפחדת נגיד להזדקן לבד או מפחדת מאיזה משהו כזה וצריך לטפל בזה.

ואחר כך אחרי שהיא יכולה להרגיש טוב עם עצמה בלי קשר לילד עכשיו היא יכולה לבחור האם אני רוצה לא לפחד להזדקן באמצעות זה שאני יודעת איך לא לפחד להזדקן לבד בלי קשר לילד או שאני רוצה להביא ילד שימלא לי את הצורך הרגשי של זה שאני מפחדת להזדקן, זאת אומרת עוד פעם היא מפחדת להתאהב בילד היא מפחדת להביא ילד כי היא אומרת אם אני אביא ילד אני אתאהב בו אני יאהב אותו מאוד או אם אני אכנס לזוגיות אני מאוד יאהב את בעלי זה לא משנה ואז יכול לקרות משהו, אמרת סיכוי סיכון למה סיכוי סיכון זאת תשובה גרועה כי סיכוי באמת יש סיכוי גבוה שיקרה אסון כי באמת יש סיכוי גבוה שיקרה אסון וסיכון גם הסיכון מאוד גבוה כי אם את אוהבת אותו באמת יש סיכון מאוד גבוה שתרגישי רע ולכן הדרך הנכונה היא לטפל בגורם הסיכון.

מה זאת אומרת בגורם הסיכון כי אם אנחנו נכנסים לעומק בסוף מה שאני אמרתי זה פתרון דרך גורם הסיכון זאת אומרת אם היא תחשוב שהיא יכולה להרגיש טוב בלעדיו גם בלי הילד אז היא לא תפחד להביא את הילד, עכשיו רוב האנשים בעולם יגידו אין בעיה אני יכולה להרגיש טוב בלי ילד ועדיין אני מפחדת להביא ילד אבל מה זה אומר שהיא יכולה להרגיש טוב בלי ילד אבל היא לא יכולה להרגיש את הטוב שהילד מביא לה בלי ילד זה שני דברים שונים זה כמו בן אדם שרוצה לנתק קשר עם האקסית שלו כי הוא אומר ככה יהיה לי טוב עכשיו זה נכון שיכול להיות לך טוב בלי האקסית שלך אבל לא את אותו טוב שיכול להיות לך איתה ברגע שאתה תראה אותה או תחשוב עליה יהיה לך רע עוד פעם ולכן החוכמה היא זה לא רק לנסות להרגיש טוב בלי ילד אלא להרגיש את הטוב שאת חושבת שיכול להיות לך עם הילד את זה להרגיש בלי הילד ואז לא תפחדי להביא את הילד כי את לא מפחדת לאבד את הטוב הזה.

זאת אומרת כזה דבר אתה צריך לדמיין שהבחורה אומרת לך כן לדמיין שזה עושה לך טוב להרגיש את הטוב הזה בלי שהבחורה אומרת לך כן ואז יהיה לך אומץ להתחיל איתה אם אתה לא מסוגל להרגיש את הטוב שהבחורה יכולה לתת לך בלי הבחורה לא יהיה לך אומץ להתחיל איתה, יש בחורה אתה מרגיש טוב בלעדיה ועדיין אין לך אומץ להתחיל איתה למה כי יש אצלה טוב שאין לך אותו אתה צריך להגיד אוקי נניח שהיא תגיד לי כן ותרצה אותי ונחיה באושר ובעושר מה יצא לי מזה טוב x את ה - x הזה אני ללמוד להרגיש לבד איך לעשות את זה זאת שאלה אחרת האם אפשר לעשות את זה זאת שאלה אחרת האם כדאי לעשות את זה זאת שאלה אחרת זה לא הנושא עכשיו הנושא הוא שאת הטוב שאתה חושב שיכול להיות לך עם האובייקט שאתה מפחד להתאהב בו צריך את הטוב הספציפי הזה להשיג בלעדיו ורק אז אתה יכול לבחור אם אתה רוצה את האובייקט הזה או לא רוצה את האובייקט הזה.

ומה האמת שאם יהיה לך אותו אז אתה גם לא תרצה אותו נכון ומה האמת שזה נכון אבל תתרכז, בא נסביר מה הוא שאל הוא אומר אבל אם יהיה לי את הטוב למה שאני ארצה אותו אני אענה לך יש למה שאני ארצה אותו ויש אם אני יכול לרצות אותו, אני אענה לך תתרכז אני לא מנסה לעודד אותך בא נגיד נדבר על הילד אם אותה אמא תבדוק מה הדברים הטובים שיכול לצאת לי מילד והיא תראה שהיא יכולה להשיג את זה בלי הילד והיא תשיג את זה גם בלי הילד היא גם לא תרצה ילד כי יש לי את זה למה אני צריכה ילד אבל היא צריכה לראות שהיא יכולה להשיג את זה בלי ילד ואז היא יכולה לבחור האם אני רוצה להשיג את זה בלי ילד מפה או בלי ילד מפה או עם הילד. הבנת מה הבנת?

ש: שזה פותח לה עוד אפשרות של בחירה.

אליעד: נכון אבל אם היא כבר תשיג את זה משם אז באמת.

ש: אז היא יכולה לבחור גם שלא.

אליעד: לא אם היא תשיג את זה כבר ממקום אחר אז היא גם לא תרצה ילד כי זאת האמת. עכשיו רוב האנשים האל הוריים רוב האנשים האל הוריים אלא שלא רוצים ילדים רובם הם לא רוצים ילדים לא מבחירה רובם לא רוצים ילדים מחוסר בחירה הם חושבים שהם לא יסתדרו עם הילדים הם חושבים שהעולם הזה אכזר רוב האנשים האל הוריים הם חושבים שהעולם הזה אכזר בסדר זה רובם, רוב האנשים האל הוריים גם אם הם היו יכולים להתאבד הם היו מתאבדים ורובם כאילו אם הם היו יכולים לא להיוולד לא היו נולדים מלכתחילה רוב האנשים שלא רוצים ילדים זה אנשים שאם הם היו יכולים ללחוץ בכפתור אומרים לו טוב עכשיו יש לך אפשרות לבחור או שאתה לא נולד או שאתה נולד הוא אומר עזוב לא רוצה להיוולד מי צריך את הכאב ראש הזה זה רוב האנשים תבדוק רוב האנשים האל הוריים אם הייתה אפשרות לא היו מביאים את עצמם לעולם.

כי אם אתה אומר הייתי בוחר להיוולד אז החיים שלך טובים אז מה אכפת לך שיהיה עוד מישהו שטוב לו אבל אם אתה אומר תראה רע לי פה רק אין לי אומץ להתאבד או לא נעים לי או לא משנה מה אז אתה אומר טוב מה עכשיו צריך לסבך עוד מישהו בבעיה הזאת ואני עוד אמור לאהוב אותו אבל זאת אומרת שרוב האל הוריים הם אל הוריים לא מבחירה הם אל הוריים הם כאילו חושבים שהם בוחרים לא להביא ילדים הם לא בוחרים לא להביא ילדים כמו אלה חייבים להביא ילדים כי הם לא יכולים בלי ילדים אלה בוחרים לא להביא ילדים כי הם לא יכולים עם ילדים, הם לא יודעים לאהוב נגיד שמישהו אומר אני לא יכול להביא ילד כי אני לא יכול להקדיש לו תשומת לב כי זה אומר שאתה לא יודע לאהוב לא יודע לאהוב בלי תנאים לא יודע לתת את כל כולך למען מישהו זה גם סוג של דפקט. אוקי מה שאני אומר זה שבן אדם, מה עדיף להביא ילדים או לא?

ש: תלוי מה אתה.

אליעד: תלוי מה אתה אם אתה ואם אתה לא זה לא נכון, תקשיב בוא נדייק הכי טוב בעולם זה שתהיה מסוגל גם וגם ואחר כך תבחר מה שבא לך זה הכי טוב עכשיו לא אמרתי מה טוב לכדור הארץ ולא אמרתי מה טוב לזה תלוי גם מה זה כדור הארץ מי מגדיר מה זה כדור הארץ אבל בגדול מה שאני חותר זה שאתה צריך להיות מסוגל להביא ילדים ואתה צריך להיות מסוגל לא להביא ילדים ולהרגיש טוב עם ובלי אחר כך תבחר אתה רוצה תביא לא רוצה אל תביא זה נושא אחר אבל המטרה היא מה הטוב שילדים יכולים לעשות לך תרגיש בלעדיהם מה הרע שילדים יכולים לעשות לך תדע להסתדר עם הרע הזה ולהרגיש טוב מושלם עם הרע הזה ועכשיו תראה מה אתה רוצה. הבנת?
חיפוש אהבה, שעמום, מה משנה, אפתיות, חוסר אכפתיות, אפתיה, החיים כמשחק, שיא השאפתנות, לרצות להפסיד במשחק
חיפוש אהבה, שעמום, מה משנה, אפתיות, חוסר אכפתיות, אפתיה, החיים כמשחק, שיא השאפתנות, לרצות להפסיד במשחק
...מציין באופן מפורש, שאם היה חושב שמשהו בעולם באמת משנה, הוא היה סובל מאוד. הוא אפילו נותן דוגמה חריפה ואומר שאם היה חושב שיש משהו משמעותי באמת בחיים, הוא היה יכול להגיע למצב קיצוני כמו לקפוץ מגג. אך מיד הוא מבהיר שגם זה לא היה פותר את הבעיה, כי אז התודעה שלו הייתה מייחסת חשיבות למשהו אחר. לכן, לדעת שאליעד אין משמעות לדברים היא הדרך היחידה להשתחרר מסבל אמיתי בחיים. האם אדם שאדיש להכל הוא אפתי או אכפתי? השאלה עולה לגבי האופן שבו אליעד מתנהל - האם הוא...
איך להחזיר אקסית? איך לא להחזיר אקסית? איך להחזיר אהבה? איך להחזיר מישהו? איך מחזירים אקסים? איך להחזיר בת זוג? איך להחזיר בחורה? איך להחזיר גבר? החזרת אהבה, איך לגרום לאקס לחזור?
איך להחזיר אקסית? איך לא להחזיר אקסית? איך להחזיר אהבה? איך להחזיר מישהו? איך מחזירים אקסים? איך להחזיר בת זוג? איך להחזיר בחורה? איך להחזיר גבר? החזרת אהבה, איך לגרום לאקס לחזור?
...להחזיר אקס במקום להתמקד ב - אני אוהבת אותך ואת רוצה להחזיר אותו תתמקדי אבל אתה אהבת אותי אבל אתה אוהב אותי, אבל מחר יכול להיות לנו טוב ביחד הרי אם הוא יחזור אליך זה לא בגלל שאת אוהבת אותו זה בגלל שהוא אוהב אותך או בגלל שהוא חושב שבעתיד יהיה לו יותר טוב איתך. אם הוא לא רוצה אותך ואת רוצה שהוא ירצה אותך הוא יחזור אלייך כי הוא חושב שבעתיד איתך יהיה לו יותר טוב מאשר שאר האלטרנטיבות, כל סיפור אחר לא רלוונטי. ולכן לספר לו אבל היה לנו טוב ביחד אולי מזה...
טעויות בחיזור, היא לא רוצה אותי כי יש לה מישהו, למה היא בוגדת בי? האקסית התחילה לצאת עם מישהו, לאקס יש חברה חדשה, למה היא לא רוצה אותי? איך להחזיר אותה? איך לגרום לאקסית לחזור אלי? איך להחזיר אותה אלי? איך להפריד ביניהם?
טעויות בחיזור, היא לא רוצה אותי כי יש לה מישהו, למה היא בוגדת בי? האקסית התחילה לצאת עם מישהו, לאקס יש חברה חדשה, למה היא לא רוצה אותי? איך להחזיר אותה? איך לגרום לאקסית לחזור אלי? איך להחזיר אותה אלי? איך להפריד ביניהם?
...אם בדקות הבודדות שיש לך איתה תיתן לה הרגשה טובה יותר מאשר הגבר האחר, היא תרצה לבלות איתך יותר זמן. זה אומר שצריך לקחת אחריות מלאה על המצב ולשפר את עצמך. האישה לא עזבה בגלל גבר אחר, היא עזבה בגללך. לכן, המאמץ לשפר את עצמך וליצור עבורה חוויה טובה יותר הוא הדבר היחיד שבאמת יכול להחזיר אותה אליך לאורך זמן. לסיכום - מהו המסר המרכזי? אליעד כהן מסכם ואומר כי אנשים חייבים להפסיק להאשים גורמים חיצוניים בכך שלא רוצים אותם. אם אישה עוזבת אותך לטובת אחר, זה...
אונס בין בני זוג, חוסר הדדיות בזוגיות, חוסר הדדיות במערכות יחסים, מערכת יחסים לא שוויונית, אין חשק לסקס במערכת יחסים, ירידה בחשק המיני בזוגיות, אל תצפה לקבל את מה שאתה לא מוכן לתת, חוסר התאמה מינית
אונס בין בני זוג, חוסר הדדיות בזוגיות, חוסר הדדיות במערכות יחסים, מערכת יחסים לא שוויונית, אין חשק לסקס במערכת יחסים, ירידה בחשק המיני בזוגיות, אל תצפה לקבל את מה שאתה לא מוכן לתת, חוסר התאמה מינית
...גם להפך - אם הגבר אינו מעוניין, האישה צריכה לכבד את רצונו. אליעד מציין שהנורמה התרבותית גורסת שהגבר תמיד רוצה סקס, אבל מדגיש שזה לא תמיד נכון. ישנם מצבים בהם הגבר אינו מעוניין, והאישה צריכה לכבד זאת. מה קורה כשאחד מבני הזוג דורש בלעדיות מינית אך לא מוכן לספק את צרכי האחר? אליעד כהן מסביר מצב שבו אחד מבני הזוג דורש נאמנות מוחלטת, למשל שהאישה אומרת לגבר שהוא יכול לקיים יחסים רק איתה. אליעד מציג שאלה: האם אותה אישה מחויבת לספק את הצרכים המיניים של הגבר...
2 סוגים של הכנסה פאסיבית, 2 סוגים של מקורות הכנסה פאסיבית, 2 דרכים לעשות כסף בלי לעבוד, מה החיסרון בהכנסה פאסיבית? איך לעשות כסף בלי לעבוד? למה לעבוד במה שאתה אוהב? איך לא לעשות כסף קל? מה רע בהכנסה פאסיבית? איך לא לעשות כסף בלי להתאמץ? איך לא לעשות כסף בקלות? שיטות לעשות כסף בקלות, לעשות כסף בבורסה, לעשות כסף בנדלן, לעשות כסף בשוק ההון, ליצור מקורות הכנסה, לרכוש דירה להשכרה, השקעה בשוק ההון, השקעה בנדלן, לעשות כסף במה שאתה אוהב לעשות, מנטור לכסף
...לעשות עוד כסף? אתה תהיה בבעיה גדולה, כי התרגלת לא לעבוד. לעומת זאת, מי שעובד במה שהוא אוהב, הרי שהוא עושה כסף גם בצורה פאסיבית, כי הוא לא מרגיש שהוא עובד. ואז אם הוא צריך עוד כסף אז הוא פשוט עובד עוד קצת במה שהוא אוהב לעשות, גם בלי קשר לכסף. לסיכום: אם תצליח ליצור מקור הכנסה פאסיבי כמו שרוב המנטורים לכסף מציעים, אתה עשוי להיות בבעיה אם הכסף לא יספיק לך. כי אתה בעצם מחזק אצלך את זה שאתה שונא לעבוד. ולכן כדאי להתמקד באיך לעשות כסף במה שאתה אוהב לעשות...
איך לשחזר תחושה עילאית? איך לשחזר הרגשה? איך לשחזר תחושה? איך לשחזר התנוצצות רוחנית? איך לחזור לעבר? איך לשחזר תחושה טובה שנעלמה? איך לשחזר הארה רוחנית? נוסטלגיה, איך להפסיק להתגעגע לעבר? איך לשחזר רגע של הארה רוחנית? שחזור תחושה
...לא הייתה אמיתית לגמרי, עדיין צריך לבדוק מהי נקודת האמת בתחושה הזאת - מה בתוכך באמת היה אמיתי, וכך ניתן יהיה לחזק ולבסס את אותה תחושה טובה על יסודות מוצקים ואמיתיים. כיצד לבצע את התהליך של שחזור תחושה בצורה מעשית? אליעד ממליץ על תהליך ברור ומסודר, המורכב משלושה צעדים פשוטים: רשמו את התחושה המדויקת שחווייתם באותו רגע מיוחד. הוסיפו לצד כל משפט את השאלה: האם זאת באמת האמת? בדקו בצורה יסודית האם התחושה הזאת מבוססת על אמת מוחלטת או על אשליה, וחפשו את נקודת...
מוסריות מהי, מהי התנהגות מוסרית? האם זה מוסרי או לא מוסרי? נשותיו של גואל רצון, האם לספר או לא לספר? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, איך לחנך אוטיסט? איך ללמד מישהו להתנהג? כללי התנהגות בחברה
מוסריות מהי, מהי התנהגות מוסרית? האם זה מוסרי או לא מוסרי? נשותיו של גואל רצון, האם לספר או לא לספר? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, איך לחנך אוטיסט? איך ללמד מישהו להתנהג? כללי התנהגות בחברה
...גורמים לה להבין שרע לה ושהיא יכולה לשנות את מצבה, מצד אחד עוזרים לה, אך מצד שני גורמים לה סבל חדש מכיוון שעד עכשיו היא לא הבינה שהיא במצב של מצוקה. דוגמה זו ממחישה היטב את המורכבות של השאלה המוסרית. האם נכון לספר לאדם על טראומה שקרתה לו? דוגמה נוספת שנותן אליעד היא אדם שנאנס תחת הרדמה ואינו מודע לכך. השאלה שעולה היא האם לספר לו או לא לספר לו? מצד אחד, גילוי האמת נתפס כמוסרי כי הוא מונע הסתרה או חוסר יושר. מצד שני, הוא עלול לגרום לאותו אדם טראומה...
טעויות בלהחזיר אקסית, לספר כמה שאתה אוהב, האם לתת ספייס? רוצה פסק זמן, האם להמשיך לחזר? האם להמשיך להתקשר? האם ליצור קשר? איך לא להחזיר אקסית? איך לגרום לאקסית לחזור? לספר לה שאני אוהב אותה, טעויות בהחזרת אהבה
טעויות בלהחזיר אקסית, לספר כמה שאתה אוהב, האם לתת ספייס? רוצה פסק זמן, האם להמשיך לחזר? האם להמשיך להתקשר? האם ליצור קשר? איך לא להחזיר אקסית? איך לגרום לאקסית לחזור? לספר לה שאני אוהב אותה, טעויות בהחזרת אהבה
...מרגיש מחויב עכשיו הוא צריך להחזיר לה אהבה וזה. אליעד: אתה עושה טעות מה בטוח נכון שהיא צריכה לעשות לו טוב זה בטוח נכון היא צריכה לעשות לו טוב נקודה. ש: אם הם נפרדו בגלל שהוא חושב שהיא לא אוהבת אותו אז כדאי שהיא תגיד לו את זה. אליעד: נכון בדיוק. ש: אם זאת הסיבה אז שתמצא מה הסיבה ושם תטפל. אליעד: בדיוק אז עוד פעם אז הרבה פעמים אנשים שנפרדים הם טורחים לידע את השני מי שרוצה לחזור אני אספר לו כמה אני אוהבת אותו אני אספר לו כמה אני אוהב אותה אוקי אבל זה...
להחזיר אקסים עקשנים, לא משנה מה אני לא ארצה אותך, לעולם לא נחזור, לעולם לא אהיה שלך, היא לא רוצה אותי, הוא לא רוצה אותי, האם אפשרי להחזיר את האקסית? האם יש לי סיכוי עם האקסית? האם אפשרי לחזור לאקסית? איך להחזיר אקסית?
להחזיר אקסים עקשנים, לא משנה מה אני לא ארצה אותך, לעולם לא נחזור, לעולם לא אהיה שלך, היא לא רוצה אותי, הוא לא רוצה אותי, האם אפשרי להחזיר את האקסית? האם יש לי סיכוי עם האקסית? האם אפשרי לחזור לאקסית? איך להחזיר אקסית?
...מספר סיבות מדוע אקס או אקסית אומרים שהם לעולם לא יחזרו: אחת הסיבות היא שהאדם מנסה לשכנע את עצמו שהוא לא רוצה אותך, כי הוא לא רוצה להיפגע. למשל, בחורה שהקשר איתך גרם לה לסבל או כאב, מנסה לשכנע את עצמה שהיא לא רוצה אותך כדי להימנע מכאב עתידי, אפילו אם בפועל היא עדיין מעוניינת. סיבה נוספת היא צורת החיזור שלך. יכול להיות שהדרך שבה אתה מנסה לחזר אחריה נתפסת כמטרידה, אובססיבית או מלחיצה. במקרה כזה, הבחורה תגיד לך בצורה מאוד חדה ונחרצת שהיא לעולם לא תרצה...
איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה רע לי בלי לעשן? למה סיגריות עושות לי טוב?
איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה רע לי בלי לעשן? למה סיגריות עושות לי טוב?
...מרגיש חוסר משמעות כשהוא לבד, ומרגיש משמעות כשיש לו חברים. במקום להסתפק בהבנה שטוב לו כי חבריו מעניקים לו משמעות, חשוב לשאול דווקא למה לבד הוא לא מרגיש משמעות, והאם באמת מוכרח להיות כך. בכך מתבצע תהליך של חקירה עמוקה יותר, המאפשר לאדם להבין את הבעיה בשורשה ולטפל בה בצורה יעילה יותר. מדוע עדיף לחקור את תחושת הרע ולא את תחושת הטוב? אליעד מסביר שהשאלה למה רע לי בלעדיה? היא החשובה ביותר, וזאת מכיוון שאם האדם יבין ויפתור את הסיבה לכך שרע לו בלעדיה, לא...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
אהבה הצלחה וחיים טובים - הספר על: איך ליצור אהבה, אהבה והתאהבות, מהי אהבה, איך לגרום למישהו לאהוב אותך, איך לקבל החלטות? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה ועוד...

אהבה ושקט נפשי אמיתי - הספר על: אהבה והתאהבות, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך ליצור אהבה, איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Love.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן לאהבה, מאמן אהבה, למצוא אהבה ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Love.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3115 שניות - עכשיו 25_06_2025 השעה 03:30:31 - wesi12